Δεύτερος κατηγορούμενος για το θάνατο των 39 στο φορτηγό στο Έσεξ 

Δεύτερος κατηγορούμενος για το θάνατο των 39 στο φορτηγό στο Έσεξ 

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες απαγγέλθηκαν σε βάρος και δεύτερου υπόπτου για την τραγωδία με τα θύματα που εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ.

Πρόκειται για τον 23 Βορειοϊρλανδό Έιμον Χάρισον, ο οποίος πιστεύεται πως είναι ο οδηγός που είχε μεταφέρει το μοιραίο κοντέινερ-ψυγείο στο βελγικό λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, πριν εκείνο μεταφερθεί στο Πέρφλιτ του Έσεξ.

Ο Χάρισον είχε συλληφθεί προ ημερών από την ιρλανδική αστυνομία στο Δουβλίνο για άλλο αδίκημα. Ωστόσο, μετά από την επίσημη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για 39 ανθρωποκτονίες, για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση ανθρώπων και την υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης, αναμένεται να εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες για την υπόθεση με τον επίσης Βορειοϊρλανδό 25χρονο οδηγό του φορτηγού που εντοπίστηκε στο Εσεξ, τον Μορίς Ρόμπινσον.

Παράλληλα, η αστυνομία του Έσεξ απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση προς δύο ακόμα υπόπτους να παραδοθουν ώστε να βοηθήσουν με τις έρευνες. Πρόκειται για τους αδερφούς Χιουζ, τον 40 ετών Ρόναν και τον 34χρονο Κρίστοφερ, επίσης από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, ο Ρόναν Χιουζ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τις αρχές μετά από τη σύλληψη του Ρόμπινσον, όπως πιστεύεται για να αντλήσει πληροφορίες για τις κατηγορίες σε βάρος του.