Δέος: Ο τιτάνας των αιθέρων Ilyushin Il-76 στη μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία (video)

Δέος προκαλεί ο τιτάνας των αιθέρων, το γιγαντιαίο ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 που ήρθε την Τρίτη στην Ελλάδα, και έχει ήδη μπει στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αυτή τη στιγμή το ένα από τα Ilyushin επιχειρεί στο πύρινο μέτωπο της Αρκαδία στα όρια με την Ηλεία. 

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα πολλαπλών χρήσεων τετρακινητήριο αεροσκάφος που κατασκευάζει η ρωσική Ilyushin. Σχεδιάστηκε το 1967 με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού στη Σιβηρία και στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πυροσβεστικά αεροπλάνα του κόσμου. Ενδεικτικά, το 2017 το Ilyushin Il-76 επιχειρούσε αδιάκοπα για 39 μέρες στην Χιλή.

Πρακτικά η χρήση του θηριώδους Il-76 ως αεροσκάφος πυρόσβεσης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πρόκειται για ένα πραγματικά γιγαντιαίο εναέριο μέσο πυρόσβεσης αφού το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του.

Συγκριτικά, το ρωσικό Beriev Be-200 που έχει ενοικιαστεί από την αρχή της αντιπυρικής σεζόν, ήδη λαμβάνει μέρος στην μάχη με τις φλόγες στην ελληνική επικράτεια, μεταφέρει μόλις 12 τόνους ή όσο περίπου οκτώ Canadair.

Βίντεο από την επιχείρηση του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους δημοσιεύει το nafpaktianews

 

 

Πηγή: nafpaktianews.gr