Μετά το Beriev: Επιπλέον ρωσικά εναέρια μέσα για τις φωτιές συζήτησαν Μητσοτάκης – Μισούστιν

Το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί  με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Από πλευράς του, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία, την οποία ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε και αναμένεται πριν το τέλος του έτους. 

Οι δύο Πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στη συνεργασία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου, καθώς επίσης και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει» γνωστοποιεί μέσω Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή: skai.gr