Daily Mail: O Πούτιν θα υποβληθεί σε εγχείρηση για καρκίνο- Ποιον θα αφήσει στη θέση του;

Σε εγχείρηση για καρκίνο θα υποβληθεί στο εγγύς μέλλον ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την Daily Mail. Επισημαίνει δε ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο στην κοιλιά και πάσχει και από Πάρκινσον εδώ και 18 μήνες.

Μάλιστα φέρεται ότι θα παραδώσει την εξουσία στον σκληροπυρηνικό πρώην αρχηγό της KGB, Νικολάι Πατρούσεφ προκειμένου να εποπτεύει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πατρούσεφ, 70 ετών, θεωρείται βασικός «αρχιτέκτονας» της πολεμικής στρατηγικής μέχρι τώρα και ο άνθρωπος που έπεισε τον Πούτιν ότι το Κίεβο είναι γεμάτο νεοναζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η επέμβαση έχει καθυστερήσει, δε θα πραγματοποιηθεί πριν από τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου.

Η χειρουργική επέμβαση είχε προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε.

«Συστήθηκε στον Πούτιν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η ημερομηνία της οποίας συζητείται και συμφωνείται», ανέφερε το δημοσίευμα.

«Φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα επείγον, αλλά δεν μπορεί να καθυστερήσει», επισημαίνεται. 

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει όγκο και τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην τελευταία του εξέταση συνδέονται με αυτήν την ασθένεια».

Πάσχει επίσης από «νόσο του Πάρκινσον και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, η οποία φέρει συμπτώματα όπως παραισθήσεις και μανία.

Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο πάντα αρνιόταν κατηγορηματικά ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

Πηγή: skai.gr