Κλείσιμο

Τελικός Champions League: Γάλλος υπουργός θα «λογοδοτήσει» για το χάος πριν από το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, έκανε λόγο για «τεράστια απάτη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «το 70% των εισιτηρίων που παρουσιάστηκαν ήταν πλαστά»  

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, θα εμφανιστεί ενώπιον της Γερουσίας σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, μαζί με την υπουργό αθλητισμού, Amélie Oudéa-Castéra, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το φιάσκο που προκλήθηκε με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να δέχονται δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού, καθώς περίμεναν να μπουν στο Stade de France στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο. 

Εκτός του ότι οι «κόκκινοι» είδαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το τρόπαιο του Champions League με 1-0, παρά το γεγονός ότι η εικόνα τους στο γήπεδο ήταν σαφώς καλύτερη της αντιπάλου, είχαν και αρκετούς υποστηρικτές τους με παράπονα για το γεγονός ότι βρέθηκαν στο επίκεντρο του χάους που επικράτησε πριν τον τελικό, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αργήσει να ξεκινήσει για παραπάνω από 35 λεπτά.

Τη Δευτέρα η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας τόνισε ότι τα αρχικά προβλήματα προκλήθηκαν από οπαδούς της Λίβερπουλ που δεν είχαν εισιτήρια και κατηγόρησε τον σύλλογο ότι άφησε τους υποστηρικτές του «ανεξέλεγκτους».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έκανε λόγο για «τεράστια απάτη», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «το 70% των εισιτηρίων που παρουσιάστηκαν ήταν πλαστά».

Η «Libération« γελοιοποίησε τον ισχυρισμό του Γάλλου υπουργού

Σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα «Libération« γελοιοποίησε τον ισχυρισμό του Γάλλου υπουργού, ότι 30.000 έως 40.000 οπαδοί της Λίβερπουλ εμφανίστηκαν χωρίς εισιτήρια ή με πλαστά εισιτήρια.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μόνο 2.800 πλαστά εισιτήρια είχαν σκαναριστεί.
«Αν προτιμήσουμε να πιστέψουμε τις εξηγήσεις του υπουργού Εσωτερικών, αυτό θα έμοιαζε περισσότερο με αστυνομικό αίνιγμα, που θα έκανε τα καλύτερα κλασικά έργα των Αγκάθα Κρίστι, Γκαστόν Λερού, Τζέιμς Κέιν ή Μορίς Λεμπλάνκ να ωχριούν μπροστά του».

Ο υπουργός προκαλεί «απογοήτευση» σε όλη τη Μάγχη

Ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στη «Le Monde» αναφέρει ότι η «πεισματική υπεράσπιση της αστυνομίας» από τον κ. Darmanin, «προκαλεί απογοήτευση σε όλη τη Μάγχη, η οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσει σύντομα».

Το άρθρο, γραμμένο από τον ακαδημαϊκό Olivier Esteves, προειδοποίησε ότι το «ψέμα» του υπουργού αναβιώνει μνήμες από την καταστροφή του Χίλσμπορο, όταν οι οπαδοί της Λίβερπουλ δαιμονοποιήθηκαν από την εφημερίδα «The Sun» λίγες ημέρες μετά το χαμό δεκάδων οπαδών στο στάδιο.

Η Le Figaro δήλωσε ότι ο τελικός «συνεχίζει να φέρνει σε δύσκολη θέση την εκτελεστική εξουσία», υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για καταστροφική αρχική επικοινωνία».

Πηγή: skai.gr