Κλείσιμο

CEO Thomas Cook: Ζητώ συγγνώμη, αλλά είστε… μόνοι 

Την απώλεια των οφειλόμενων φαίνεται ότι έθεσε εύσχημα ο Ελβετός διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Πέτερ Φανκχάουζερ στους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο, πολλοί εξ αυτών ελληνικές επιχειρήσεις.

Απολογούμενος μετά την εκκαθάριση του πτωχευμένου τουριστικού γραφείου, ο Φανκχάουζερ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ξενοδόχοι και προμηθευτές «αντιμετωπίζουν τις -δικές τους- δύσκολες οικονομικές επιλογές». Σημειώνεται ότι το χρέος της ιδρυθείσας το 1841 βρετανικής εταιρείας αγγίζει τα 1,7 δισεκ. λίρες. 

Η δήλωση του CEO της Thomas Cook

«Παρά τις τεράστιες προσπάθειες τους προηγούμενους μήνες και περαιτέρω εντατικές διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες δεν κατορθώσαμε συμφωνία για να σώσουμε την επιχείρηση. Πρώτον θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους 21.000 συναδέλφους μου που γνωρίζω ότι θα έχει ραγίσει η καρδιά τους. Όλοι πολεμήσατε τόσο σκληρά για την επιτυχία της Thomas Cook. 

»Δεύτερον θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε όλους τους πελάτες αυτούς που είναι διακοπές με εμάς τώρα, και αυτούς που έκλεισαν με εμάς τους προσεχείς μήνες. Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τις πολλές χιλιάδες ξενοδόχους και προμηθευτές μας που έμειναν μαζί μας σε καλές και δύσκολες στιγμές, και τώρα αντιμετωπίζουν τις δικές τους δύσκολες οικονομικές επιλογές. Είναι βαθιά θλιβερό για μένα που δεν ήταν δυνατό να σωθεί μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον τουρισμό». 

Πηγή: skai.gr