BBC: Δυτικός αξιωματούχος επιβεβαιώνει τη σύλληψη Ρώσου διοικητή στην Ουκρανία και επαινεί την ουκρανική αντίσταση

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Δυτικός αξιωματούχος που επικαλείται το BBC επιβεβαίωσε πληροφορίες περί σύλληψης ενός Ρώσου αντισυνταγματάρχη από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι Ουκρανοί έχουν πραγματοποιήσει «περιορισμένες αντεπιθέσεις» καταστρέφοντας ρωσικό εξοπλισμό και αιχμαλωτίζοντας προσωπικό.

«Στην περιοχή όπου συνελήφθη (ο αντισυνταγματάρχης) υπήρχε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρονικού πολεμικού εξοπλισμού. Δεν είναι σαφές αν συνδεόταν προσωπικά με αυτόν, αλλά είναι κάτι που διερευνούμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Συνολικά, είπε, πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί έξι Ρώσοι στρατηγοί, με ανώτερο έναν αντιστράτηγο της 8ης Μικτής Στρατιάς. Και οι έξι θα έχουν αντικατασταθεί, συμπλήρωσε ο δυτικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε στη συνέχεια «εντυπωσιακό» το ότι διεξάγονται ακόμα μάχες για το αεροδρόμιο Χόστομελ, παρά το ότι αποτελούσε στόχο των Ρώσων από την πρώτη ημέρα της εισβολής.

Είπε επίσης ότι αναμένει πως οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να προωθηθούν προς το Κίεβο μεταφέροντας περισσότερο πυροβολικό εντός βεληνεκούς. Αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις «τα πάνε καλά», τόνισε, ανακτώντας μικρές πόλεις που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι.

Πάντως τις επόμενες ημέρες ο δυτικός αξιωματούχος αναμένει μεγαλύτερη έμφαση των ρωσικών δυνάμεων σε κινήσεις στα ανατολικά της Ουκρανίας, καθώς δεν κατάφερε να πετύχει το σχέδιο με ταυτόχρονη εισβολή επί τριών αξόνων.

Μια ανησυχία είναι, πάντως, ότι αν οι ρωσικές δυνάμεις καταγάγουν νίκες θα μπορούσαν να περικυκλώσουν τον ουκρανικό στρατό στην ανατολική χώρα.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις εκεί είναι ισχυρές, αλλά έχουν μια δυνητική πρόκληση να αντιμετωπίσουν με (ρωσικές) δυνάμεις να τις προσεγγίζουν από τρεις κατευθύνσεις. Αυτή είναι πιθανότατα η περιοχή για την οποία έχουμε τη μεγαλύτερη ανησυχία», κατέληξε ο δυτικός αξιωματούχος σύμφωνα με το BBC.

Πηγή: skai.gr