Κλείσιμο

Αρνούνται ότι έκαναν χρήση χημικών στην Μαριούπολη οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ

Αρνούνται ότι έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων στην Μαριούπολη οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Ντονέτσκ, σύμφωνα με το Interfax.

Ηγέτης των αυτονομιστών δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι Ουκρανοί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημείωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει παράνομα χημικά όπλα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει αν όντως έγινε τέτοια επίθεση στη Μαριούπολη. 

«Το αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να υπενθυμίσω στους παγκόσμιους ηγέτες ότι η πιθανή χρήση χημικών όπλων από τον ρωσικό στρατό έχει ήδη συζητηθεί». 

«Και ήδη εκείνη την εποχή σήμαινε ότι ήταν απαραίτητο να αντιδράσουμε στη ρωσική επιθετικότητα πολύ πιο σκληρά και πιο γρήγορα».

Από την πλευρά της η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «εργάζεται κατεπειγόντως», για να επαληθεύσει τις αναφορές.

Η Λιζ Τρας τόνισε ότι οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη χρήση τέτοιων όπλων, θα αποτελούσε μια κλιμάκωση του πολέμου.

«Οποιαδήποτε χρήση τέτοιων όπλων θα ήταν μια σκληρή κλιμάκωση σε αυτή τη σύγκρουση και ο Πούτιν και το καθεστώς του θα λογοδοτήσουν», υπογράμμισε η ίδια. 

Πηγή: skai.gr