«Πιστεύω στη γενετική»: Αυτοαποθέωση Τραμπ - Έχω το υψηλότερο IQ, ο θείος μου ήταν στο ΜΙΤ

«Έχω το υψηλότερο IQ. Έχω το υψηλότερο.  ο θείος μου ήταν στο MIT για 41 χρόνια και, ξέρετε, εγώ πιστεύω στη γενετική», είπε ο Τραμπ

Τραμπ

Την ευφυΐα του και την ικανότητά του να κατανοεί σύνθετα τεχνολογικά ζητήματα εξήρε ο Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), δηλώνοντας ότι διαθέτει «πολύ υψηλό IQ». Μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων του, επικαλέστηκε ακόμη και τα καλά του γονίδια, κάνοντας αναφορά στον θείο του, ο οποίος υπήρξε επί δεκαετίες καθηγητής στο MIT.

«Έχω το υψηλότερο IQ. Έχω το υψηλότερο. Είμαι μια χαρά και καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα. Ξέρετε, ο θείος μου ήταν στο MIT για 41 χρόνια και, ξέρετε, εγώ πιστεύω στη γενετική, ειλικρινά, και καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζω ότι θα μπορούσε οποιοσδήποτε πρόεδρος, γιατί πράγματι έχω μια ιδιαίτερη ικανότητα σε αυτό. Έχω μια ιδιαίτερη ικανότητα σε εκείνα τα πράγματα που αποτελούσαν τα νέα σύνορα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, με αφορμή τη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και το υψηλό IQ κορυφαίων στελεχών του κλάδου.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ «βγάζουν πολλά χρήματα» από την τεχνητή νοημοσύνη και ότι δεν θέλει να «καταστρέψει» τον κλάδο με κανονισμούς.

Όταν ρωτήθηκε για πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI που παραβίασαν κυβερνητικούς ιστότοπους, αντέδρασε ρωτώντας: «Ποιος τους παραβίασε; Δεν επιτρέπεται να το κάνουν αυτό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων και data centers, σημειώνοντας ότι το αμερικανικό ηλεκτρικό δίκτυο δεν διαθέτει επαρκή ισχύ και ότι οι μεγάλες μονάδες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παράγουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια.

«Εξουδετερώνοντας το Ιράν, δημιουργήσαμε ειρήνη στον κόσμο»

Στην ίδια συνέντευξη, σχολιάζοντας την κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι «εξουδετερώνοντας το Ιράν, δημιουργήσαμε ειρήνη στον κόσμο».

«Με το Ιράν, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει ειρήνη», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι ενδέχεται να διατάξει την επανέναρξη των αεροπορικών πληγμάτων κατά της χώρας μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Παραδέχθηκε ότι τα αμερικανικά αποθέματα ορισμένων τύπων πυρομαχικών είναι «λίγο χαμηλότερα» από άλλα, τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνησή του έχει υπογράψει νέες συμφωνίες με αμυντικές εταιρείες. Υποστήριξε μάλιστα ότι το κόστος τους θα είναι μικρότερο από τα έσοδα που αποκομίζουν οι ΗΠΑ μέσα σε έναν μόνο μήνα από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
 

Πηγή: skai.gr
4 0 Bookmark

Απόρρητο