Αυστραλιανά ΜΜΕ: «Σχεδόν βέβαιο» την Παρασκευή η απόφαση του Χοκ για τον Τζόκοβιτς

Για την Παρασκευή παραπέμπουν αυστραλιανά ΜΜΕ την τελική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ για το σίριαλ του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του δικτύου 7 News Ρόμπερτ Οβαντία είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η απόφαση θα ληφθεί αύριο. Ωστόσο, καθώς το Australian Open ξεκινά τη Δευτέρα, η απόφαση πρέπει να ληφθεί σύντομα και ο χρόνος πιέζει τον υπουργό Μετανάστευσης. 

Η απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του Τζόκοβιτς την περασμένη εβδομάδα ανατράπηκε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο τη Δευτέρα, αλλά ο 44χρονος πολιτικός - μέλος της κυβέρνησης Μόρισον εξακολουθεί να έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν θα επιτραπεί στον σταρ του παγκόσμιου τένις να παραμείνει στη χώρα.

«Το πρόβλημα για την καθυστέρηση, όπως έχουμε ενημερωθεί, είναι η πολυπλοκότητα των νομικών συμβουλών», εξήγησε δημοσιογράφος. 

«Ο Άλεξ Χοκ έχει ζητήσει νομική συμβουλή εκτός το υπουργείου του του, αλλά και εντός. Εξωτερικά, υπάρχουν αντικρουόμενες συμβουλές – ‘μπορείτε να τον ξεφορτωθείτε; όχι δεν μπορείτε’. Εσωτερικά, στο δικό του τμήμα, οι συμβουλές είναι επίσης διφορούμενες, επομένως δεν είναι εύκολη δουλειά για τον υπουργό Μετανάστευσης».

Ομοσπονδιακή πηγή της αυστραλιανής κυβέρνησης, που επικαλείται το τοπικό σάιτ The Age, δήλωνε ότι ο Χοκ εξακολουθεί να εξετάζει το θέμα, αλλά δεν αναμένονται απόψε ανακοινώσεις. «Ο υπουργός εξακολουθεί να εξετάζει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Μετανάστευσης. 


Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκα με μικρή χρονική καθυστέρηση η κλήρωση του τουρνουά και ο Τζόκοβιτς κληρώθηκε με τον Σέρβο συμπατριώτη του Μίομιρ Κεσμάνοβιτς.

Αιχμές κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς φάνηκε πάντως να αφήνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας στο αγγλόφωνο κανάλι wion. «Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς για το Australian Open.

 
Πηγή: skai.gr