Αυξάνεται το ενδιαφέρον των Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Οι αναζητήσεις από Βρετανούς για διακοπές στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 51% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών TravelSupermarket.

Η χώρα είναι δεύτερη στη σχετική λίστα, πίσω από την Ισπανία, όπου οι αναζητήσεις την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 52%.

Συνολικά οι αναζητήσεις πακέτων διακοπών για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 40% το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες περιοχές αναζήτησης, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Λας Βέγκας, με πρώτη ελληνική παρουσία την Κρήτη στη δέκατη θέση.

Οι υπεύθυνοι της διαδικτυακής πλατφόρμας επισημαίνουν ότι αυτές τις δύο εβδομάδες οι αναζητήσεις για την Κρήτη εκτοξεύθηκαν κατά 73%.

Περίπου 44% περισσότερες ήταν αντιστοίχως οι αναζητήσεις για διακοπές στη Ρόδο και 37% για τη Σαντορίνη.

Εκπρόσωπος του TravelSupermarket είπε ότι οι αναζητήσεις για θερινές διακοπές τώρα είναι πολύ περισσότερες από ό,τι στις αρχές Μαΐου. «Η συζήτηση περί αεροπορικών γεφυρών και για χώρες που ανοίγουν για τον τουρισμό φαίνεται ότι έχει κάνει πολλούς Βρετανούς να αναζητούν και να συγκρίνουν τιμές διακοπών», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Επισήμανε παράλληλα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει καταγραφεί και μείωση στις τιμές των προσφερόμενων παλετών.

Έσπευσε όμως να τονίσει ότι κανείς δεν ξέρει ακόμα αν οι Βρετανοί θα μπορέσουν πράγματι να ταξιδέψουν το καλοκαίρι, καθώς παραμένει σε ισχύ η ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office κατά οποιουδήποτε μη αναγκαίου ταξιδιού και τη Δευτέρα αρχίζει η καραντίνα για όσους θα επιστρέφουν από ταξίδι.

Όπως συμπλήρωσε, οι αναζητήσεις για διακοπές το καλοκαίρι του 2021 είναι περισσότερες από αυτές για το φετινό καλοκαίρι. Οι πιο δημοφιλείς μήνες για αναχώρηση από τη Βρετανία για διακοπές είναι ο Οκτώβριος του 2020, ακολουθούμενος από το Σεπτέμβριο του 2020, με βάση τις αναζητήσεις.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Sun επισημαίνει ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία και πολυτελή θέρετρα μειώνουν τις τιμές τους για αυτό το καλοκαίρι, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κατά 50%.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων στη Λευκάδα δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ότι αναμένει μειώσεις τιμών κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, με ορισμένα τετράστερα ξενοδοχεία να έχουν ρίξει τις τιμές στο μισό, δηλαδή στα 150 ευρώ τη νύχτα.

Αναφέρεται επίσης ότι ξενοδόχοι στη Σαντορίνη ετοιμάζονται να κάνουν «λαμπρές» προσφορές για μα δελεάσουν τουρίστες, καθώς η πληρότητα αυτή τη στιγμή κινείται γύρω στο 5% με 10%.

Στη Χαλκιδική πολυτελή θέρετρα προσφέρουν πακέτα διαμονής 14 ημερών με έκπτωση ως 25%.

Γίνεται τέλος αναφορά στο περιεχόμενο του πρωτοκόλλου υγείας για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Times παραθέτει μια σειρά δηλώσεων Βρετανών πολιτικών και επιστημόνων, ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν στις επιτροπές που συμβουλεύουν τη βρετανική κυβέρνηση, οι οποίοι απορρίπτουν ως κενό νοήματος αυτή τη χρονική στιγμή το μέτρο της καθολικής καραντίνας των 14 ημερών για τις διεθνείς αφίξεις που θα αρχίσει να ισχύει από τη Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η απόφαση υπέρ της καραντίνας ανήκει στον αμφιλεγόμενο πολιτικό σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος βασίστηκε στη θετική γνώμη των πολιτών που συμμετείχαν σε «ομάδες εστίασης» και ρωτήθηκαν για το συγκεκριμένο μέτρο.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι επειδή γνώριζε πως η άποψη των επιστημόνων θα είναι αρνητική, ο κ. Κάμινγκς δε ρώτησε καν τη συμβουλευτική της κυβέρνησης επιτροπή για την ορθότητα της καραντίνας, παρά και τις αντιδράσεις υπουργών και Συντηρητικών βουλευτών, με αποτέλεμα να πρόκειται για «πολιτική παρά επιστημονική» απόφαση.

Στο κύριο άρθρο τους οι Times γράφουν ότι η κατάλληλη χρονική συγκυρία για την επιβολή μιας καραντίνας «ήρθε και παρήλθε» και ότι η επιβολή της αυτή τη στιγμή «δεν προσφέρει ούτε στη δημόσια υγεία ούτε στην οικονομία».
 

Πηγή: skai.gr