Βρετανία: Βάζει στρατιώτες στα αεροδρόμια για τον έλεγχο διαβατηρίων λόγω απεργιών

Η αξιοποίηση στρατιωτών σε αυτά τα πόστα ακολουθεί την εξαγγελία πολυήμερων απεργιών μέσα στις γιορτές από το προσωπικό της φύλαξης συνόρων που εργάζεται σε έξι μεγάλα αεροδρόμια της Βρετανίας

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουϊκ του Λονδίνου για τη διεκπεραίωση ελέγχων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η αξιοποίηση στρατιωτών σε αυτά τα πόστα ακολουθεί την εξαγγελία πολυήμερων απεργιών μέσα στις γιορτές από το προσωπικό της φύλαξης συνόρων που εργάζεται σε έξι μεγάλα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν κάλεσε όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα από και προς τα αεροδρόμια που επηρεάζονται «να το σκεφτούν προσεκτικά».

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί, εξάλλου, η πρώτη από τουλάχιστον τέσσερις ημέρες προγραμματισμένων απεργιών των υπαλλήλων των Βασιλικών Ταχυδρομείων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις εντός του Δεκεμβρίου έχουν ανακοινώσει πολλοί κλάδοι εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ζητώντας υψηλότερες αυξήσεις εν μέσω πληθωρισμού που υπερβαίνει το 11%.

Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους εργαζόμενους στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τους νοσηλευτές, τους οδηγούς ασθενοφόρων και τους χειριστές αποσκευών στο Χίθροου.
 

Πηγή: skai.gr