Βέλγιο: Θέτουν ξανά σε λειτουργία τις σιδηροδρομικές γραμμές και τις γραμμές 2 - 6 του μετρό (upd)

Οι αρχές του Βελγίου έθεσαν εκ νέου σε λειτουργία στις 16:00 (τοπική ώρα) το σιδηροδρομικό δίκτυο των Βρυξελλών, λίγες μόλις ώρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και τον σταθμό Μάλμπεκ, εξαιτίας των οποίων και υπό τον φόβο περαιτέρω χτυπημάτων,είχε εκκενωθεί.

Την πληροφορία μετέδιδε νωρίτερα η βελγική εφημερίδα La Libre, η οποία περαιτέρω ανέφερε ότι πάνω από 500 στρατιώτες θα βρίσκονται σε επιφυλακή στους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Βρυξελλών.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι οι αρχές του Βελγίου θα επιδιώξουν την επαναφορά της ζωής σε "κανονικούς" ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν. Η επικράτηση του τρόμου και ο περιορισμός στην φυσιολογική κίνηση των πολιτών θα ήταν από μόνη της μία νίκη της τρομοκρατίας επί του δυτικού τρόπου ζωής.

Νωρίτερα, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωνε:

«Οι Βρυξέλλες έγιναν στόχος επίθεσης, η δημοκρατία και ο τρόπος ζωής μας στην Ευρώπη έγιναν για άλλη μια φορά στόχος επίθεσης» και προσέθεσε:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες εναντίον του τρόπου ζωής και εναντίον της κοινωνίας μας. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα αθώα θύματα και στις οικογένειές τους. Το μήνυμά μας είναι: Θα κάνουμε τα πάντα με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε τις βασικές αξίες της κοινωνίας μας. Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ενωμένη την τρομοκρατία».

Οι γραμμές 2 και 6 του μετρό ξανά σε λειτουργία

Το απόγευμα της Τρίτης άρχισε εκ νέου η κυκλοφορία των συρμών στις γραμμές του μετρό 2 και 6 στις Βρυξέλλες,  σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Βελγίου.

Οι γραμμές 1 και 5, οι οποίες περνούν από το σημείο της έκρηξης, παραμένουν κλειστές.

Η οδηγία για αποφυγή μετακινήσεων ήρθη, ωστόσο οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε εγρήγορση το δε επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο επίπεδο 4 σε όλη τη χώρα.


Πηγή: skai.gr