Λαβρόφ: «Απαράδεκτη» η πρόταση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας για ψήφισμα ΟΗΕ για Συρία

Ως «απαράδεκτη» απέρριψε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας να καταθέσουν ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα θέτει ένα δεσμευτικό πλαίσιο όρων και ελέγχων για τον χημικό αφοπλισμό της Συρίας.

Τα σχόλια του κ. Λαβρόφ έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτιοντςα πως η Μόσχα θα καταθέσει τη δική της πρόταση ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το σώμα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

Όπως δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, πρόθεση του Λονδίνου, της Ουάσιγκτον και του Παρισιού είναι να καταθέσουν το επίμαχο ψήφισμα εντός της ημέρας.

«Όπως καταλαβαίνω, οι Ρώσοι δεν είναι απαραίτητα ενθουσιώδεις, για να χρησιμοποιήσω έναν ευφημισμό, για να τα βάλουμε όλα αυτά στο πλαίσιο ενός δεσμευτικού ψηφίσματος του ΟΗΕ», σχολίασε από την πλευρά της Γαλλίας ο κ. Φαμπιούς, ενημερώνοντας σχετικά με τις εξελίξεις γάλλους βουλευτές.

Η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως επεξεργάζεται λεπτομερές σχέδιο που θα έχει ως στόχο την παράδοση των συριακών χημικών όπλων στη διεθνή κοινότητα, με στόχο την καταστροφή τους. Η πρόταση της Ρωσίας έχει γίνει δεκτή από το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ