Από μια κλωστή: Στα όρια διακοπής οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ κλήθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ανακοινώθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκονται στα πρόθυρα διακοπής.

Η Ρωσία χαρακτήρισε ως «απαράδεκτα» τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπάιντεν προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στη ρητορική του και αποκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του «εγκληματία πολέμου».

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου ως «απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική».

Από την άλλη, το αγγλικό Υπουργείο Άμυνας κάλεσε για δεύτερη φορά από την αρχή της εισβολής τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Ρωσίας στο Λονδίνο για να του ζητηθούν εξηγήσεις για τις θηριωδίες που συντελούνται στο ουκρανικό μέτωπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο Βρετανός αξιωματούχος προειδοποίησε τον Ρώσο ακόλουθο πως το Λονδίνο θα συγκεντρώσει στοιχεία για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και απαίτησε ξανά την άμεση απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, η Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά επισήμως απέδωσε στη Ρωσία τις βιντεοκλήσεις που έγιναν προς υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης από άτομα που παρίσταναν Ουκρανούς αξιωματούχους.

Πηγή: skai.gr