Κλείσιμο

Απίστευτες καταστροφές στην Ιταλία: Δέκα νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία - Δείτε φωτογραφίες

Κάτοικοι σκαρφάλωσαν πάνω σε σκεπές και δέντρα για να γλιτώσουν  - 5 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των πληγέντων ανακοίνωσε ο Ντράγκι

Η κεντρική Ιταλία χτυπήθηκε χθες το βράδυ από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον σε δέκα ανθρώπους ενώ πολλοί δρόμοι και κατοικίες πλημμύρισαν.

Ιταλία

Παράλληλα αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα οκτάχρονο παιδί που βρισκόταν με τη μητέρα του μέσα σε αυτοκίνητο. Η μητέρα σώθηκε από τους πυροσβέστες, όμως το ισχυρό ρεύμα του νερού παρέσυρε το παιδί της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Σε 50 ανέρχονται οι τραυματίες.

Ιταλία

Ιταλία

Η περιφέρεια που επλήγη περισσότερο είναι η επαρχία της Ανκόνα, λιμάνι στις όχθες της Αδριατικής, αλλά η κακοκαιρία έπληξε επίσης τη γειτονική περιφέρεια της Ούμπρια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, πολλοί κάτοικοι σκαρφάλωσαν πάνω σε σκεπές και δέντρα για να γλιτώσουν.

Ιταλία

Στην επαρχία της Ανκόνα, πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς τηλεφωνικές γραμμές ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στις τοποθεσίες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ιταλία

Ιταλία

Μάριο Ντράγκι: «5 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η κυβέρνηση του θα διαθέσει άμεσα 5 εκατομμύρια ευρώ για να στηριχθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες στην κεντρική Ιταλία.

"Ευχαριστώ ειλικρινά όλους, από την Πολιτική Προστασία μέχρι τους πυροσβέστες και τους εθελοντές", είπε ο Ντράγκι, ο οποίος αυτή την ώρα μεταβαίνει στην περιφέρεια Μάρκε για να διαπιστώσει αυτοπροσώπως το μέγεθος των καταστροφών.

ΑΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΑP