Με νέο προσφυγικό κύμα φέρεται να απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα μετά την πανδημία.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, χθες, Σάββατο, σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι έκανε δηλώσεις για το προσφυγικό και τον Έβρο, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Είπε χαρακτηριστικά πως στο προσφυγικό, «υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί.»

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανατολική Μεσόγειο στην οποία θα έπρεπε η Ελλάδα να συνεργαστεί μαζί τους. «Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί μαζί μας, πήγε να μας αφήσει έξω και προσπάθησε να συνεργαστεί με άλλες χώρες. Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις.»

Είπε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι οι γεωτρήσεις ξεκίνησαν εντός της υφαλοκρηπίδας «τους». «Εκεί είναι περιοχή της δικής μου κυριαρχίας. Το κυριαρχικό μου ζήτημα δεν το συζητώ.»

Σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε δηλώσει πως δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στον Έβρο. Σύμφωνα με την πλευρά της Τουρκίας, όταν πληροφορήθηκε για τον φράχτη ζήτησε διευκρινήσεις καθώς το σημείο που θα κατασκευαζόταν είναι τα χερσαία σύνορά μας.
 

Πηγή: skai.gr