«Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Το ζήτημα προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, επισήμανε στην αρχική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για διασπορά fake news. Επίσης, το ΥΠΕΞ διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ωστόσο, η Κουμουνδούρου επανήλθε με νέα ανακοίνωσή της, αναφέροντας ότι "οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα".

«Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ανακοινώσει ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης» ανταπαντά στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.  

Πηγή: skai.gr