Ανησυχία στο Λονδίνο: Ασθενής με κορωνοϊό πήγε με ταξί στο νοσοκομείο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η γυναίκα που διαγνώστηκε ως η πρώτη φορέας του κορωνοϊού COVID-19 στο Λονδίνο μετέβη στο νοσοκομείο της περιοχής της με ταξί, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.

Η κατά πληροφορίες Κινέζα υπήκοος, που πρόσφατα ταξίδεψε στην Κίνα όπου προσεβλήθη από τον ιό, παρήγγειλε ένα ταξί της εταιρείας Uber όταν ένιωσε αδιαθεσία και μετέβη στο νοσοκομείο του Λιούισαμ στο νότιο Λονδίνο.

Μπήκε ασυνόδευτα στο χώρο των πρώτων βοηθειών όπου αμέσως μόλις περιέγραψε τα συμπτώματά της τής δόθηκε μία μάσκα προσώπου και κατόπιν οδηγήθηκε σε ειδική αίθουσα για εξέταση.

Το αποτέλεσμα των εξετάσεων για κορωνοϊό επέστρεψε θετικό την Τετάρτη, με την ασθενή να νοσηλεύεται στη ζώνη απομόνωσης του νοσοκομείου Guy's and St Thomas' του Λονδίνου.

Όλο το προσωπικό του πρώτου νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με την ασθενή έχει εντοπιστεί και δύο εργαζόμενοι βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν εξεταστεί πάνω από 1750 πιθανά κρούσματα του ιού, με εννέα επιβεβαιωμένους φορείς - μία στο Λονδίνο, έξι στην περιοχή του Μπράιτον και δύο στο Γιορκ.

Εν τω μεταξύ, στα σπίτια τους επέστρεψαν οι 83 Βρετανοί που είχαν φύγει από τη Γουχάν με πτήση του Foreign Office στις 31 Ιανουαρίου πριν τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις στη ΒΔ Αγγλία.

Κανένας από τους 83 δε βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες.

Ακόμα 105 Βρετανοί που επέστρεψαν λίγες ημέρες αργότερα από τη Γουχάν είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Μίλτον Κινς.

Πηγή: skai.gr