«Σωτήρας» ο Αμπράμοβιτς για πέντε Βρετανούς αιχμαλώτους στη Ρωσία - Πώς μεσολάβησε για να απελευθερωθούν

Ο Ρώσος κροίσος φαίνεται να συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση πέντε Βρετανών αιχμαλώτων πολέμου στη Ρωσία. Τους έβαλε στο τζετ του και τους έδωσε iPhone

Πέντε Βρετανοί αιχμάλωτοι πολέμου στη Ρωσία χάρη, κυρίως, στον Ρώσο κροίσο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι τους συνάντησε στο πολυτελές ιδιωτικό τζετ του,  αφού πέρασαν έξι μήνες στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων του Πούτιν.

Μάλιστα τους έδωσε iPhone για να μπορούν να καλέσουν τις οικογένειές τους.

Οι πέντε όμηροι επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έφαγαν μπριζόλα, καναπεδάκια και τιραμισού με τον Ρώσο ολιγάρχη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μετά από μήνες φυλάκισης, βασανιστηρίων και φόβους για εκτέλεση, Τζον Χάρντινγκ, Σον Πίνερ, Έιντεν Άσλιν, Ντίλαν Χέιλι και Άντριου Χιλ επανενώθηκαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο  Χάρντινγκ, ο οποίος φαινόταν εξαντλημένος αλλά ενθουσιασμένος καθώς έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε στη Sun: «Είναι ένας καλός άνθρωπος (ο Αμπράμοβιτς ), ένας πραγματικά υπέροχος τύπος. Ένας θρύλος, τον αγαπάμε πολύ και είμαι τόσο ευγνώμων για τις προσπάθειές του».

Ο πατέρας δύο παιδιών ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος προσπάθησε να κάνει τους πρώην αιχμαλώτους να νιώσουν βολικά και μάλιστα αστειεύτηκαν μιλώντας μαζί του για ποδόσφαιρο.

Οι αιχμάλωτοι είχαν περάσει τις προηγούμενες δύο ημέρες μεταφερόμενοι από την ανατολική Ουκρανία σε άγνωστο προορισμό στη Ρωσία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία, όπου έλαβαν ιατρική βοήθεια και τους συνάντησαν βρετανοί προξενικοί υπάλληλοι πριν τους γυρίσει στην Αγγλία πτήση της British Airways, όπου περίμεναν συγκινημένοι συγγενείς τους.

Ο Χάρντινγκ πρόσθεσε: «Δεν το πρόσεξα καν, αλλά ο Shaun είπε ότι του έμοιαζε. Πήγε κοντά του στο αεροπλάνο και τον ρώτησε από πού ήταν και ο Ρομάν είπε «Λονδίνο».

«Τότε ο Shaun είπε: «Μοιάζεις πραγματικά με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς » και απάντησε: «Αυτό είναι επειδή είμαι αυτός, κύριε». Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Αστειεύτηκα ότι ο Shaun είναι οπαδός της Γουέστ Χαμ και όλοι γελάσαμε ».

Είπε επίσης ότι μίλησε με τον βοηθό του Ρώσου ολιγάρχη, ο οποίος είπε ότι «έπαιξε βασικό ρόλο» στην επιστροφή των Βρετανών.

Πηγή: skai.gr