Γνωστή αλυσίδα φαγητού έκανε μπέργκερ για το Μήνα Υπερηφάνειας με δύο ίδια ψωμάκια – Δείτε φωτό

Το μπέργκερ θα έχει είτε δύο ίδια πάνω ψωμάκια, είτε δύο ίδια κάτω ψωμάκια - Αντιδράσεις στα social media. 

Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο μπέργκερ... Το νέο χάμπουργκερ της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων Burger King που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τον Μήνα Υπερηφάνειας έχει προκαλέσει θόρυβο στα social media.

Τα καταστήματα του γίγαντα του γρήγορου φαγητού στην Αυστρία θα σερβίρουν ένα «Pride Whopper» με «δύο ίσα ψωμάκια» – δηλαδή είτε δύο ίδια πάνω ψωμάκια, είτε δύο ίδια κάτω ψωμάκια - μέχρι τις 20 Ιουνίου για να προωθήσουν «ίση αγάπη και ίσα δικαιώματα» , ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτησή της στο Instagram την περασμένη εβδομάδα. To σύνθημα είναι Ώρα να είσαι Περήφανος

Η Burger King αναφέρει στην ανάρτηση ότι η «μικρή ανατροπή» στο νέο μπέργκερ έχει σκοπό να «χαρίσει ένα χαμόγελο στα πρόσωπά μας και να μας υπενθυμίσει να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό και ειρήνη». 

Μερικοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρήκαν το νέο μπέργκερ αστείο, ενώ άλλοι επέκριναν την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι προσβλητική και αποτελεί  μια καθαρά επιδερμική πρακτική για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Η Burger King Austria έφτιαξε ένα μπιφτέκι Pride που είναι είτε δύο πάνω είτε δύο κάτω (ψωμάκια)... τι στο δ…ο;» αντέδρασε ο Τζάρετ Βίσελμαν, διευθυντής στο Netflix σε ένα tweet του την Παρασκευή. 

Όμως ένας χρήστης του Instagram, που ακούει στο όνομα unacornium, είδε την αστεία πλευρά της ιστορίας.

«Ως ομοφυλόφιλος, αυτό είναι το πιο αστείο πράγμα που έχω δει ποτέ και δεν νομίζω ότι θα σταματήσω ποτέ να γελάω», ανέφερε ο unacornium τη Δευτέρα.

Δεν είναι σαφές εάν η Burger King σκοπεύει να δωρίσει χρήματα από το Pride Whopper σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως στο CNN Business όταν κλήθηκε να σχολιάσει.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: λοατκι