Κλείσιμο

Ακσενέρ: Ο Ερντογάν εγκαταλείπει Κύπρο για την Ελλάδα, Αδελφούς Μουσουλμάνους, Παλαιστίνιους

Ότι εγκαταλείπει τους Τουρκοκύπριους για την Ελλάδα, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, και τους Παλαιστίνιους για το Ισραήλ κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, επισημαίνοντας ότι αλλάζει όλη του την εξωτερική πολιτική.


«Κάθε κρίση και κάθε πόνος έχει αξία για τον κ. Ερντογάν, μόνο αν μπορεί να γίνει η πολιτική του εκμετάλλευση. Έτσι, στη συνέχεια της διακυβέρνησής του ο κ. Ερντογάν μπορεί να χρειαστεί να συνομιλήσει και να σφίξει τα χέρια με Ισραήλ και Αίγυπτο. Τότε λοιπόν δεν έχουν καμία αξία ούτε η Γάζα, ούτε η πλατεία Ραμπιά (σ.σ όπου διαδήλωναν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι), αλλά ούτε το Μαβί Μαρμαρά (σ.σ επίθεση Ισραηλινών κομάντο στο πλοίο, όπου σκοτώθηκαν και Τούρκοι). Έρχεται ας πούμε η ανάγκη συμφωνίας με την Ελλάδα, τότε για τον κ. Ερντογάν δεν έχουν αξία ούτε τα αδέλφια μας στην Κύπρο, αλλά ούτε η υπόθεση της Κύπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ακσενέρ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

Σημειώνεται βέβαια ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι «στηρίζει τον δικτάτορα Σίσι στην Αίγυπτο», και τώρα η αντιπολίτευση ανταποδίδει τα δέοντα... 

Πηγή: skai.gr