Ότι εγκαταλείπει τους Τουρκοκύπριους για την Ελλάδα, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, και τους Παλαιστίνιους για το Ισραήλ κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, επισημαίνοντας ότι αλλάζει όλη του την εξωτερική πολιτική.


«Κάθε κρίση και κάθε πόνος έχει αξία για τον κ. Ερντογάν, μόνο αν μπορεί να γίνει η πολιτική του εκμετάλλευση. Έτσι, στη συνέχεια της διακυβέρνησής του ο κ. Ερντογάν μπορεί να χρειαστεί να συνομιλήσει και να σφίξει τα χέρια με Ισραήλ και Αίγυπτο. Τότε λοιπόν δεν έχουν καμία αξία ούτε η Γάζα, ούτε η πλατεία Ραμπιά (σ.σ όπου διαδήλωναν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι), αλλά ούτε το Μαβί Μαρμαρά (σ.σ επίθεση Ισραηλινών κομάντο στο πλοίο, όπου σκοτώθηκαν και Τούρκοι). Έρχεται ας πούμε η ανάγκη συμφωνίας με την Ελλάδα, τότε για τον κ. Ερντογάν δεν έχουν αξία ούτε τα αδέλφια μας στην Κύπρο, αλλά ούτε η υπόθεση της Κύπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ακσενέρ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

Σημειώνεται βέβαια ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι «στηρίζει τον δικτάτορα Σίσι στην Αίγυπτο», και τώρα η αντιπολίτευση ανταποδίδει τα δέοντα... 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις