Κλείσιμο

Τσαβούσογλου: Με τον Δένδια θα συζητήσουμε συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Tις πληροφορίες ότι θα συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια στις 14 Απριλίου επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι κατά τη συζήτηση θα συζητηθεί και συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. «Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον έλληνα πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη» τόνισε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι επίσης θα επισκεφθεί στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον. 

Στο μεταξύ, οι πολιτικές διαβουλεύσεις των Αθηνών μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 10 το πρωί ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ακολουθεί γεύμα εργασίας.

«Η Τουρκία αισθάνεται παραγκωνισμένη από την αρχική συμφωνία Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας για τοποθέτηση υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρικής τους ενέργειας», γράφει στο μεταξύ η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Νέα διένεξη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr