Ακιντζί για Βαρώσια: Ο Τατάρ πήγε να κάνει σόου

Ακιντζί για Βαρώσια: Ο Τατάρ πήγε να κάνει σόου

«Ο Τατάρ πήγε να κάνει σόου χωρίς να πάρει χαμπάρι ο Οζερσάι. Ότι κάνεις του γείτονα θα γυρίσει στο κεφάλι σου», ήταν το σχόλιο του Μουσταφά Ακιντζί για το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης. Πριν έξι μήνες, πρόσθεσε, στο σεμινάριο για το Βαρώσι που είχε γίνει μέσα στην περίκλειστη πόλη, η «κυβέρνηση» τον είχε αποκλείσει. «Τώρα αφήνει ο ένας τον άλλο απ’ έξω. Ό,τι κάνεις του γείτονα θα γυρίσει στο κεφάλι σου».

Τατάρ: Η απόφαση για το Βαρώσι δεν ήταν μια προεκλογική κίνηση

Μιλώντας χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο νυν Τ/κ ηγέτης και υποψήφιος «πρόεδρος» επανέλαβε την θέση του ότι το θέμα των Βαρωσίων δεν πρέπει να γίνει ζήτημα αντιπαράθεσης με τα ΗΕ. «Εάν υπάρχουν βήματα, σε αρμονία μαζί τους (τα ΗΕ) που δεν θα είναι αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, αυτά πρέπει να γίνουν». Είναι κάτι που πρέπει να περιλαμβάνει τον «πρόεδρο», συνέχισε εννοώντας τον Τ/κ ηγέτη, ο οποίος είναι ο συνομιλητής του ΓΓ του ΟΗΕ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι τελετές που έγιναν για το Βαρώσι και το νερό, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, «δίνουν μια νέα διάσταση στις εδώ και καιρό παρεμβάσεις. Ακόμα και εκείνοι που δεν έβλεπαν, εκείνη τη στιγμή το είδαν. Ακόμα και εκείνοι που το έβλεπαν αλλά δεν ήθελαν να το συζητήσουν, αναγκάστηκαν να το κάνουν. Δυστυχώς, δεν πήραμε το μάθημά μας από την αρνητικότητα που βιώνουμε εδώ και χρόνια, και ήρθαμε αντιμέτωποι με παρεμβάσεις που ποτέ μέχρι τώρα δεν βιώσαμε τόσο ανοικτά και τόσο έντονα».

Επανέλαβε ότι υπάρχουν άτομα από την εξουσία στην Τουρκία που στην Κύπρο γυρνάν στα χωριά και δίνουν εντολές να μην ψηφίσουν Ακιντζι γιατί είναι εχθρός της Τουρκίας, λέγοντας ότι η δήλωσή του για την επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία, ότι «από την πηγή δεν τρέχει νερό, αλλά αίμα», ήταν υπέρ του διαλόγου και της διπλωματίας. Σημείωσε δε ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Πενς είχε πάει στην Τουρκία τότε και 3 μέρες μετά κηρύχθηκε ανακωχή. «Αυτό δεν είναι διπλωματία» διερωτήθηκε.

Πηγή: Sigmalive