Αμμόχωστος: Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα για τα Βαρώσια (pic+vid)

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε επέκταση χρήσης μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, προχωρούν στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, πολίτες στο οδόφραγμα της Δερύνειας. 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, η φιέστα του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ προκαλεί το αίσθημα των Αμμοχωστιανών και ολόκληρου του κυπριακού λαού. «Ο Δήμος Αμμοχώστου, απερίφραστα καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας φωνάζουμε ότι η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της και όχι στους εγκάθετους της Άγκυρας», προστίθεται.

Το SigmaLive επικοινώνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με τον δήμαρχο της Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου ο οποίος κάλεσε τους Αμμοχωστιανούς να στηρίξουν την Αμμόχωστο.

«Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού καλούμε τους Αμμοχωστιανούς και τον υπόλοιπο κόσμο που θέλει να στηρίξει την Αμμόχωστο, να παρευρεθεί σήμερα (8/10) στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Ιωάννου.

Στις 16.00 ακριβώς εισήλθε στο Βαρώσι ο Ερσίν Τατάρ.

Έγινε δεκτός από δεκάδες έποικους και Τουρκοκύπριους που έσπευσαν στην περιοχή.

Συνοδευόταν από την σύζυγό του  και πλήθος κόσμου που ήταν οπαδοί και φίλοι του κόμματος Εθνικής Ενότητας. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ μετέβη στην περιοχή του σημείου που άνοιξε προς την περιφραγμένη πόλη με το λεωφορείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Περπάτησε μέχρι το παραλιακό μέτωπο, συνοδεία των ΜΜΕ και σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση του «Μπαϊράκ».

Όμως, δεν προέβη σε καμία δήλωση ούτε πριν ούτε μετά το πέρας της επίσκεψής του. Μετέβη σε εστιατόριο εκτός της περιφραγμένης πόλης, αλλά ούτε εκεί έκανε δηλώσεις και θα ακολουθήσει, όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα προεκλογικών επισκέψεων.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν την δίοδο που οδηγεί σε μέρος της παραλίας στην περίκλειστη πόλη. Σχεδόν 900 άτομα πέρασαν μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης. 

 

 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: FACEBOOK- SIGMALIVE

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: SIGMALIVE

Πηγή: Sigmalive