Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα - Να μην τα επισκέπτονται αξιωματούχοι

«Κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ

Νέες απειλές και προκλήσεις κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα η Άγκυρα, με την τουρκική προκλητικότητα να έχει αγγίξει «κόκκινο». Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι», αφήνοντας υπονοούμενα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Κύμη.

«Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν κάπου πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά τα οποία είναι πολύ κοντά στη Τουρκία ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες.

Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε «ναι» σε κάποια τετελεσμένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.

Αυτή την φορά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσε το τουρκικό Haber, ισχυρίστηκε πως η Τουρκία απάντησε σε «άδικες και παράνομες επιθετικές» της Ελλάδας και πως θα συνεχίσει να το κάνει «μην επιτρέποντας τετελεσμένα»: «Απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Eπίσης δήλωσε ότι «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”» και υποστήριξε πως η ελληνική ηγεσία υιοθετεί προκλητική ρητορική: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό».

Τέλος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν»

ΑΚΑΡ

Πηγή: skai.gr