Αγέλες «ελεφάντων» στα πάρκα του Λονδίνου- Το ευφάνταστο project

Εξήντα «ελέφαντες» περνούν από το Green Park του Λονδίνου, μεταξύ Piccadilly και Buckingham Palace. Πρόκειται για μία μόνο από τις εννέα «αγέλες» που αλωνίζουν στην πόλη, με αφορμή συνεργασία δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, του CoExistence και του Elephant Family, οι οποίοι μέσω ευφάνταστων πρότζεκτ εξερευνούν το ευρύτερο οικοσύστημα και το πώς οι άνθρωποι μπορούν καλύτερα να ζουν δίπλα στα ζώα.

Οι κατασκευές των «ελεφάντων» μπορούν να εντοπιστούν στο St. James's Park, στην Berkeley Square, ακόμη και στις κατοικίες του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Δουκίσσης της Κορνουάλης στο Highgrove.

Ο οργανισμός CoExistence σχεδιάζει να εγκαταστήσει τα επόμενα λίγα χρόνια περίπου 500 ζώα σε όλον τον κόσμο και με τη βοήθεια της The Real Elephant Collective κάθε χώρα θα παραλάβει μια αγέλη, site specific σχεδιασμένη.

Η κολεκτίβα συνεργάζεται με κοινότητες του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού της Ινδίας, τα μέλη των οποίων ζουν δίπλα σε αληθινούς ελέφαντες και δημιουργούν αυτά τα γλυπτά με ύψος έως και τεσσεράμισι μέτρα και βάρος σχεδόν 363 κιλά.

Κάθε γλυπτό «πλάσμα» κατασκευάζεται από λωρίδες του αγριόχορτου lantana camara, ενός ζιζάνιου που, σε πυκνές συστάδες, εξαπλώνεται αναστατώνοντας το περιβάλλον.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ