ΟΗΕ: Να ανακαλέσουν την απόφαση για αποκλεισμό των γυναικών από τις ΜΚΟ

Το υπουργείο του Χανίφ διέταξε το Σάββατο όλες τις τοπικές, αλλά και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην επιτρέψουν στο προσωπικό των γυναικών που απασχολούν να εργαστεί, μέχρι νεοτέρας 

Την ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης της εργασίας των γυναικών σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (NGOs), ζητά από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας της διοίκησης των Ταλιμπάν, ο υπηρεσιακός διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση.

«Εκατομμύρια Αφγανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ η απαγόρευση των περιορισμών είναι σημαντική», ανέφερε σε μία ανακοίνωση της η UNAMA, προσθέτοντας ότι ο υπηρεσιακός διευθυντής της και συντονιστικής ανθρωπιστικών αποστολών Ραμίζ Αλακμπάροφ, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Μοχάμεντ Χανίφ.

Το υπουργείο του Χανίφ διέταξε το Σάββατο όλες τις τοπικές, αλλά και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην επιτρέψουν στο προσωπικό των γυναικών που απασχολούν να εργαστεί, μέχρι νεοτέρας. Οι εντολές δεν ισχύουν άμεσα για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ στη χώρα, αλλά πολλά από τα προγράμματα του διεθνούς οργανισμού υλοποιούνται από μη κυβερνητικές οργανώσεις που επηρεάζονται από την εφαρμογή της απαγόρευσης.

Πηγή: skai.gr