Η κακοκαιρία «σαρώνει» την Εύβοια – Kαταιγίδα και χαλάζι στα νότια του νησιού- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τα έντονα φαινόμενα κράτησαν πολύ στους Ζάρακες, στα Μεσοχώρια αλλά και στον Αλμυροπόταμο, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Στην καρδιά της κακοκαιρίας βρίσκεται σήμερα η Εύβοια καθώς ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές πλήττει αυτή την ώρα τη Νότια Εύβοια, ενώ έπεσε και χαλάζι.

Τα έντονα φαινόμενα κράτησαν πολύ στους Ζάρακες, στα Μεσοχώρια αλλά και στον Αλμυροπόταμο, με τους δρόμους να μετατρέπονται  σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Προβλήματα υπήρχαν νωρίτερα και στην Κάρυστο καθώς, σε «λίμνες» μετατράπηκαν μέσα σε  λίγα λεπτά οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετά την νεροποντή που ξέσπασε μετά τις 12.30 το μεσημέρι.

Ωστόσο νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, της Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές της Εύβοιας που αναμένεται να χτυπηθούν τις επόμενες ώρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  

ΕΥΒΟΙΑ

Το μήνυμα που έχει 48ωρη ισχύ, καλεί τους κατοίκους να αποφύγουν τις «άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων» και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Τα μηνύματα του 112 θα σταλούν σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος των περιοχών που βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας, από τη Χαλκίδα, την Λαμία, την Καρδίτσα, αλλά και σε Μακεδονία και Θράκη, από την Έδεσσα μέχρι τη Κομοτηνή. Αντίστοιχη ειδοποίηση δέχτηκαν πριν απο λίγη ώρα στα τηλέφωνα τους οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

ΕΥΒΟΙΑ

ΠΗΓΗ: EVIMA.GR 

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ- ΒΙΝΤΕΟ: EVIMA.GR