Κλείσιμο

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή , θυελλώδεις βοριάδες , χιόνια ακόμα και σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Θεσσαλίας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Παρασκευή  Αρχικά στα Βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα , θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές , σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική χώρα , και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα κεντρικά και Βόρεια ημιορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Νότια και πρόσκαιρα θα σταματήσουν.   Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι  5 με 7 μποφόρ , με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα  Βόρεια έως 12 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά ,  έως 13 με 14 βαθμούς , και στο Αιγαίο έως 16 βαθμούς. 

Το Σάββατο τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα Δυτικά , τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.  Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά και τα Βόρεια ημιορεινά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή Στα Δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο που γρήγορα θα σταματήσουν. Στα Βόρεια θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι που βαθμιαία θα περιοριστεί στα Βορειοανατολικά.  Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο , χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά , καθώς και σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.  Οι Βόρειοι Άνεμοι στα πελάγη τοπικά 8 με 9 μποφόρ , και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. 

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι  4 με 5 μποφόρ, και στα Ανατολικά τοπικά 6 , με εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.  Το Σάββατο τοπικές βροχές , κυρίως από το μεσημέρι ,  η θερμοκρασία έως 13 με 14 βαθμούς.  Την Κυριακή ,  χιονόνερο ή χιόνι ,  περισσότερο  στα Βόρεια του νομού , η θερμοκρασία έως 5 με 6 βαθμούς.   

 

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά.  Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί  4 με 6 μποφόρ , με εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.  

Πηγή: skai.gr