Σε αποδρομή η κακοκαιρία σήμερα Παρασκευή. Τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά το Σ/Κ.

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Παρασκευή Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές, και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν  Δυτικοί  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 8 με 10 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως 12 με 14 βαθμούς , και στο Αιγαίο έως 17  βαθμούς.   

Το Σάββατο Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη , θα εκδηλωθούν τοπικές  βροχές και σποραδικές καταιγίδες.  Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν  στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα Βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο  Ιόνιο  βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ,  στο  Αιγαίο  Βόρειοι  3 με 5 και  στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Την Κυριακή τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Κεντρικά και Νότια. Οι Άνεμοι Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ , και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς. 

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα. Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί  3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς. 

Πηγή: skai.gr