Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο το απόγευμα και από τα Βορειοδυτικά. Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή και θυελλώδεις Νοτιάδες

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Παρασκευή Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δυτικά , τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα πελάγη βαθμιαία 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 17 βαθμούς , στην υπόλοιπη χώρα έως 19 με 20 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς.  

Το Σάββατο τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα Δυτικά , τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα στα Βορειοδυτικά , οι βροχές θα ενταθούν , θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι Άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.  

Την Κυριακή Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στη Δυτική Ελλάδα , στα Βορειοανατολικά , και αργότερα , στο Ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ και από τα Δυτικά , τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι  6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά. 

Τη Δευτέρα Στη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη  συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αττική                                                                                                                                           

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι  Άνεμοι θα πνέουν  Νότιοι  3 με 4  μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 19 βαθμούς.

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα.  Συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2 με 3 μποφόρ.   Η θερμοκρασία  έως 16 βαθμούς.   

Πηγή: skai.gr