Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το Σάββατο με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Την Κυριακή οι βροχές περιορίζονται στο Ιόνιο

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Παρασκευή  Αρχικά γενικά αίθριος καιρός , βαθμιαία  όμως στο Ιόνιο , τα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα συννεφιάσει και από το απόγευμα – βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι , 4 με 5 μποφόρ , και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι έως 20 με 22 βαθμούς  ,  τοπικά στη Δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα έως 23 βαθμούς.

Το Σάββατο Στα Δυτικά , τα Κεντρικά , τα Βόρεια και το Βόρειο  Αιγαίο  θα σημειωθούν  τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο , σποραδικές καταιγίδες , που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.  Στην υπόλοιπη  χώρα λίγη συννεφιά.  Οι Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ ,  στο Αιγαίο Βόρειοι 4 με 6 και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή , τοπικές βροχές θα  σημειωθούν στα Ανατολικά Ηπειρωτικά και το Ιόνιο , που βαθμιαία θα σταματήσουν.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.  Η  θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Αττική                                                                                                                                           

Καιρός σήμερα.  Αρχικά αίθριος , από το απόγευμα θα συννεφιάσει.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.  

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα.  λίγη συννεφιά , που βαθμιαία θα αυξηθεί και από το βράδυ θα βρέξει.  Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 5  μποφόρ και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.   
 

Πηγή: skai.gr