Τοπικές βροχές το Σ/Κ. Μικρή Πτώση της θερμοκρασίας.

 Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Παρασκευή   Στα Δυτικά, τα Κεντρικά , τα βόρεια, και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , από το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές και στα Δυτικά το βράδυ  σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη  συννεφιά ,  παροδικά αυξημένη.   Οι  Άνεμοι θα πνέουν Νότιοι – Νοτιοδυτικοί  4 με 6 μποφόρ , βαθμιαία στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι έως 20 με 22 βαθμούς.  

Το Σάββατο Αρχικά στις περισσότερες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες , που σχετικά γρήγορα θα περιοριστούν στα Δυτικά , τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία παρότι θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια , θα κυμανθεί και πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές , που βαθμιαία θα περιοριστούν στα Νότια και θα εξασθενήσουν. Οι Άνεμοι θα πνέουν από  βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση , σε όλη τη χώρα και θα φθάσει , σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος τη Δευτέρα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο , στα 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ , και η πτώση της θερμοκρασίας. Λίγες βροχές θα σημειωθούν στα Ανατολικά Ηπειρωτικά , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Νότιοι - Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.  

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά , που βαθμιαία θα αυξηθεί , και αργά το απόγευμα – βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν παροδική καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι  3 με 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς. 

Πηγή: skai.gr