Τήνος: Εκτενές ρεπορτάζ του BBC για τη... «Μούσα του Αιγαίου»

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις παραγωγών που ασχολούνται με την τυροκομία και άλλα τοπικά προϊόντα

«Η Τήνος έχει πολλά από τα ίδια πλεονεκτήματα που καυχιούνται οι γείτονές της: ασβεστωμένα κτίρια, αμμώδεις παραλίες και εύκρατα νερά. Έχει επίσης παραδόσεις που οι ντόπιοι είναι περήφανοι να μοιράζονται».

Με αυτό τον πρόλογο παρουσιάζει τη «Μούσα του Αιγαίου» το BBC σε εκτενές ρεπορτάζ που έκανε στο νησί η δημοσιογράφος Βικτώρια Γκρεγκ. 

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού, η βρετανίδα δημοσιογράφος σημειώνει: «Ο κ. Κικίλιας λέει ότι η στρατηγική της χώρας του να προσπαθεί να διασπείρει τους τουριστικούς αριθμούς σε πολλούς προορισμούς θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του προβλήματος του υπερτουρισμού που μάστιζε τόσα πολλά από τα δημοφιλή μέρη του κόσμου πριν από την πανδημία.

Η Τήνος είναι ένας τέτοιος προορισμός. Είναι ένα από τα 33 νησιά και βραχονησίδες που αποτελούν τις Κυκλάδες, ένα από τα πιο διάσημα νησιωτικά συγκροτήματα της χώρας. Το νησί είναι πιο γνωστό στη χριστιανική κοινότητα, η οποία βλέπει χιλιάδες να κάνουν ετήσιο αυγουστιάτικο προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας της Τήνου».

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις  παραγωγών που ασχολούνται με την τυροκομία και άλλα τοπικά προϊόντα, επισημαίνοντας τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων που όπως γράφει «κάνει την Τήνο - και την Ελλάδα – μοναδική».
 

Πηγή: skai.gr