Αιγιλεία: Το μαγευτικό ερημονήσι που είναι γεμάτο λαγούς - Μόλις μια ώρα από την Αθήνα

Η πρόταση να μετατραπεί σε «θερινό Νταβός» δεν προχώρησε και έτσι παραμένει στους κατοίκους του, που είναι οι πολυάριθμοι λαγοί.

Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα άγνωστο ερημονήσι, μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, το οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Αιγιλεία. Σήμερα έχει την ονομασία Στυρονήσι και βρίσκεται μια ανάσα από τις ακτές της Εύβοιας, απέναντι από Νέα Στύρα.

Το συγκεκριμένο νησί ήταν η τελική προτίμηση του τ. Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για να μετατραπεί σε θερινό Νταβός. Ο ίδιος είχε αναφέρει, πως στόχος είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα κέντρο Τεχνών και Φιλοσοφίας και ένα συνεδριακό κέντρο, όπου μία φορά το χρόνο, κατά τους θερινούς μήνες, θα συναντώνται οι αρχηγοί των κρατών.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μάρδα, φιλοδοξία ήταν η πολιτεία να το ανακηρύξει σε Νησί Ειρήνης, Πολιτισμού και Ανταλλαγής Ιδεών.

Η πρόταση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ και το νησί παραμένει στους «κατοίκους» του, που είναι οι πολυάριθμοι λαγοί. Δεν γνωρίζουμε πώς εγκαταστάθηκαν εκεί, αλλά έχουν καταφέρει να «κυριεύσουν» το νησί και τους συναντάς συχνά στις μαγευτικές του παραλίες.

Επίσης διαθέτει 2 μικρές λίμνες που δίνουν μια όμορφη χρωματική πινελιά στο ήδη εξαίσιο τοπίο.

Απολαύστε την πτήση

Πηγή: haanity