Κλείσιμο

Τα πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο - Από σιλό μέχρι κατασκευές από αλάτι

Αναζητάς μια αξέχαστη διαμονή; Σκέψου πέρα ​​από το τυπικό δωμάτιο ή τη σουίτα ξενοδοχείου 

Καινοτόμα, ενδιαφέροντα, ονειρικά, ιδιόρρυθμα… τα πέντε παρακάτω ξενοδοχεία κάθε άλλο παρά συνηθισμένα είναι. Από ένα αρκτικό θέρετρο με ιγκλού μέχρι ένα παλάτι από αλάτι στην έρημο της Βολιβίας, αυτές οι εικόνες θα σε κάνουν να απορήσεις -ξανά- για το πόση φαντασία μπορεί να υπάρχει εκεί έξω.

Jules Undersea Lodge, Φλόριντα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kat 🐱 (@kataliciousdef)

Το πρώτο και μοναδικό υποβρύχιο ξενοδοχείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Jules’ Undersea Lodge απευθύνεται σε λάτρεις της περιπέτειας και των καταδύσεων. Εξοπλισμένο με τα κλασικά στρογγυλά παράθυρα 42 ιντσών, κρεβάτια και άλλα βασικά είδη, και τα δύο δωμάτια του ξενοδοχείου βρίσκονται στον πυθμένα μιας προστατευόμενης λιμνοθάλασσας. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις πρόσβαση είναι με μία κατάδυση μέσα από έναν τροπικό βιότοπο.

Silostay, Νέα Ζηλανδία

Το SiloStay βρίσκεται στην ήσυχη πόλη του Little River στη χερσόνησο των Banks. Έχει λάβει βραβείο για το σχέδιο σχεδιασμού δωματίων σε ειδικά κατασκευασμένα σιλό σιτηρών. Κάθε αυτόνομο κυλινδρικό καταφύγιο διαθέτει ένα άνετο κρεβάτι, πλήρες μπάνιο, προσαρμοσμένη μικρή κουζίνα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, Wi-Fi και μια έξυπνη κρεμαστή πίστα σχεδιασμένη για να κρεμάει κανείς εξοπλισμό στους εξωτερικούς χώρους όπως ένα ποδήλατο. Κερδίζει credits για τα στοιχεία του τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον, όπως η βιώσιμη μόνωση από μαλλί, φωτισμός LED εξοικονόμησης ενέργειας και σύστημα λέβητα με πέλλετ.

Icehotel, Σουηδία

Το Icehotel, βρίσκεται στο μικρό χωριό Jukkasjärvi στη βόρεια Σουηδία. Δωμάτια και σουίτες σχεδιασμένα από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και φτιαγμένα από γλυπτό πάγο από τον γειτονικό ποταμό Torne, είναι εξοπλισμένα με θερμικούς υπνόσακους και δέρματα ταράνδου για την απαραίτητη ζεστασιά. Υπάρχει επίσης σουηδικό fusion εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ.

Giraffe Manor, Ναϊρόμπι

Ένα boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται σε 140 στρέμματα δάσους στα περίχωρα του Ναϊρόμπι, μετατρέπει τις ονειροπολήσεις για κοντινή συνάντηση με μία καμηλοπάρδαλη σε πραγματικότητα. Θα μείνεις σε ένα μεγαλοπρεπές ιστορικό κτήμα με υπέροχους κήπους και αυλές που τυχαίνει να φιλοξενεί επίσης ένα κοπάδι από καμηλοπαρδάλεις που συχνά σταματούν στο απογευματινό τσάι απλώς για να πουν ένα γεια και να κρυφοκοιτάξουν μέσα από τα παράθυρα.

Hotel Palacio de Sal, Βολιβία

Δεν είναι απλώς μια μαγευτική τοποθεσία στην άκρη του Salar de Uyuni σε μια περιοχή της νοτιοδυτικής Βολιβίας, γνωστή για την εκπληκτική παρατήρηση των άστρων που κάνει τη διαμονή στο Hotel Palacio de Sal τόσο αξέχαστη, αλλά το γεγονός ότι οι χώροι κατασκευασμένοι από περισσότερα από ένα εκατομμύριο “τούβλα” από αλάτι από τις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου! 

Πηγή: Savoir Ville