Travel + Leisure: Τα 7 ελληνικά νησιά που μπήκαν στα 20 καλύτερα της Ευρώπης

Οι αναγνώστες του Travel + Leisure βαθμολόγησαν με κριτήρια όπως δραστηριότητες και αξιοθέατα, φυσική ομορφιά και παραλίες, φαγητό, φιλικότητα των ντόπιων και τιμές.

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 7 ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα με τα 20 καλύτερα στην Ευρώπη. Οι αναγνώστες του Travel + Leisure βαθμολόγησαν τα αγαπημένα τους νησιά και έτσι βγήκε η τελική λίστα με τα 20 καλύτερα της Ευρώπης.

Βαθμολογώντας κριτήρια όπως τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, την φυσική ομορφιά και τις παραλίες, το φαγητό, την φιλικότητα των ντόπιων και τις τιμές, το περιοδικό κατέληξε σε μία λίστα στην οποία κυριαρχούν τα ελληνικά νησιά, με επτά παρουσίες ανάμεσα στα 20 καλύτερα.

Ωστόσο, κανένα νησί δεν εντυπωσίασε τόσο τους αναγνώστες του T+L όσο η Ίσκια της Ιταλίας, η οποία στέφθηκε Νο. 1 μεταξύ των νησιών όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Παρόλα αυτά στη δέυτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η Μήλος και η Πάρος, ενώ στην 7η είναι η Κρήτη. Στην κατάταξη 13η ήρθε η Σαντορίνη και στις δύο τελευταίες θέσεις η Ρόδος και η Μύκονος.

Η λίστα:

1.       Ίσκια, Ιταλία

2.       Μήλος, Ελλάδα

Μήλος

3.       Πάρος, Ελλάδα

4.       Αζόρες, Πορτογαλία

5.       Ίμπιζα, Ισπανία

6.       Μαδέρα, Πορτογαλία

7.       Κρήτη, Ελλάδα

Κρητη

8.       Κορσική, Γαλλία

9.       Χβαρ και νησιά της Δαλματίας, Κροατία

10.   Κέρκυρα και νησιά του Ιονίου, Ελλάδα

11.   Σικελία, Ιταλία

12.   Κύπρος

13.   Σαντορίνη, Ελλάδα

Σαντορίνη

14.   Μαγιόρκα, Ισπανία

15.   Σαρδηνία, Ιταλία

16.   Κάπρι, Ιταλία

17.   Σκάι και Εβρίδες, Σκωτία

18.   Μάλτα

19.   Ρόδος και Δωδεκάνησα, Ελλάδα

20.   Μύκονος, Ελλάδα.

Μύκονος

Πηγή: skai.gr