Κλείσιμο

Τα «άγνωστα» αξιοθέατα της της Νέας Υόρκης (βίντεο)

Το Μεγάλο Μήλο είναι γεμάτο ιστορικές τοποθεσίες, οι οποίες ξεχάστηκαν και χάθηκαν στον χρόνο.

Το 'Αγαλμα της Ελευθερίας, το Empire State Building, η Times Square και η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι τα κλασσικά αξιοθέατα που επισκέπτεται κάποιος που θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, την μητρόπολη του κόσμου, για πρώτη φορά. 

Ωστόσο, το Μεγάλο Μήλο είναι γεμάτο ιστορικές τοποθεσίες, οι οποίες ξεχάστηκαν και χάθηκαν στον χρόνο.

Ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης και φωτογράφος Aaron Asis αποφάσισε να δείξει στον κόσμο αυτά τα λιγότερο γνωστά και δυσκολότερα προσβάσιμα τοπόσημα της πόλης, μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ, με τίτλο Unforgotten Films. 

Το πρότζεκτ μας εισάγει σε σχεδόν δώδεκα τοποθεσίες σε όλη τη Νέα Υόρκη, από το Ellis Island, το νησάκι στο οποίο αποβιβάζονταν όλοι οι μετανάστες που έφταναν με πλοίο στη Νέα Υόρκη και τώρα λειτουργεί ως μουσείο - μέχρι το Hart Island, το μέρος που λειτουργησε ώς μαζικό νεκροταφείο των θυμάτων της επιδημίας covid πριν δύο χρόνια.

Επίσης, παρουσιάζει και το ξεχασμένο σήμερα New York State Pavilion, που κατασκευάστηκε στο Flushing Meadows Corona Park για την Παγκόσμια Έκθεση του 1964.

«Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να εκτιμήσει την πολυπλοκότητα και ομορφιά που είναι κρυμμένη στην πόλη - από τις συλλογικές φωνές των κυβερνητικών υπηρεσιών, των οργανώσεων κοινοτήτων, των ομάδων με ειδικά ενδιαφέροντα, των δημιουργικών πολιτών» σχολίασε ο Aaron Asis. 

Πηγή: skai.gr