Κλείσιμο

Λίμνη Δόξα: Ένας ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή - Θυμίζει... αλπικό τοπίο (video)

Με τα χρόνια η λίμνη έχει εξελιχθεί σε σημαντικό οικοτουριστικό αξιοθέατο

Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, στις υπώρειες του όρους Πεντέλεια στην Κορινθία, υπάρχει μια υπέροχη τεχνητή λίμνη με γαλαζοπράσινα νερά που πολλοί ξένοι κυρίως περιηγητές την αναφέρουν ως λίμνη του Φονιά. Ο λόγος για την γνωστή σε όλους λίμνη Δόξα στην Αρχαία Φενεό που έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση του κόσμου αρκετά χρόνια τώρα.

Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και στα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της καθρεφτίζονται η επιβλητική κορυφή της Ντουρντουβάνας και τα πολύχρωμα μεικτά δάση της ορεινής Κορινθίας.

Η Λίμνη Δόξα

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή και που κατά το παρελθόν ξεκινούσε από την περιοχή και κατέληγε σε καταβόθρες κοντά στο όρος Σαιτά, στα Νότια του οροπεδίου του Φενεού.

Η Λίμνη Δόξα

Η περίμετρος της, που διακρίνεται για τις εναλλαγές των τοπίων με τα βράχια, τα υγρολίβαδα και τις καλαμιές, φτάνει τα 3,8 χλμ. Πρόκειται για μια σχετικά βαθιά λίμνη για το μικρό της μέγεθος, καθώς το βάθος της φτάνει τα 40 μέτρα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Πηγή: travel-inspiration