Σκύρος: Η ανεξερεύνητη… Βασιλοπούλα του Αιγαίου (βίντεο)

Το πανέμορφο νησί των Σποράδων που απευθύνεται σε λίγους και «ψαγμένους»

Σκύρος, Σκυροπούλα, Βασιλοπούλα: Αυτά τα 3 ονόματα είναι αυτά που συνοδεύουν και περιγράφουν την εκπληκτική ομορφιά αυτού του νησιού των Σποράδων.

Η Σκύρος είναι ένα νησί που απευθύνεται σε λίγους και "ψαγμένους". 

Στην Σκύρο θα πας γιατί κάποιος θα σου μιλήσει για αυτήν. Θα σου περιγράψει τις εκπληκτικές και ήσυχες παραλίες της, την πανέμορφη Χώρα της με τα σπίτια που έχουν πάντα ανοιχτές τις πόρτες τους προκειμένου να θαυμάσεις την Σκυριανή αρχιτεκτονική και διακόσμησή τους.

Θα σου μιλήσει για τα φρέσκα και φθηνά ψάρια που μπορείς να φας σε όλο το νησί και θα σου πει πως θα βαρεθείς να τρως αστακομακαρονάδα - μην το λάβεις ως υπερβολή.

Η Σκύρος είναι από τους κορυφαίους ψαρότοπους της Ελλάδας και οι αστακοί κάθε πρωί στην Λιναριά που μαζεύονται όλα τα καΐκια κυριολεκτικά είναι αμέτρητοι.

Επίσης, είναι ένα νησί που δεν χρειάζεσαι κάποιον οδηγό για να την εξερευνήσεις γιατί πολύ απλά ακόμα και σήμερα παραμένει ανεξερεύνητη και σας περιμένει.

Trivia: Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Θησέας πέθανε στη Σκύρο και ο Αχιλλέας λεηλάτησε το νησί για να τιμωρήσει τον Λυκομήδη για τη δολοφονία του Θησέα.

Επίσης, ο διάσημος Άγγλος ποιητής Ρούπερτ Μπρουκ είναι θαμμένος στη Σκύρο. Πέθανε σε ένα γαλλικό πλοίο-νοσοκομείο, αγκυροβολημένο στα ανοικτά της νήσου το 1915, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σκύρος