Η ομορφιά της Νάξου μάγεψε το CΝN Βραζιλίας- Εκτενές αφιέρωμα

Τα φαγητά και ιδίως η πατάτα Νάξου ξετρέλαναν τους Βραζιλιάνους δημοσιογράφους 

 Εκτενές αφιέρωμα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων δημοσίευσε το CNN Βραζιλίας έπειτα από ταξίδι που έκαναν οι δημοσιογράφοι του καναλιού στη Νάξο και τις Μικρές  Κυκλάδες.

 «Η Νάξος είναι εκείνο το είδος του τόπου που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσφέροντας ταυτόχρονα μαθήματα ιστορίας, μυθολογίας και μεσογειακής κουζίνας. Είναι μοναδικό το αίσθημα να αναπνέει κανείς την ιστορία χιλιάδων ετών και ταυτόχρονα να απολαμβάνει όλες τις σύγχρονες τάσεις διασκέδασης σαν να είναι στην Ίμπιζα», τονίζεται στο άρθρο που «ταξιδεύει» τους εκατομμύρια αναγνώστες του CNN από όλη την Αμερική στα γαλαζοπράσινα νερά, τους αρχαίους ναούς, τα παραδοσιακά χωριά, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα κάστρα του νησιού της Αριάδνης.

Ειδική αναφορά γίνεται στη γαστρονομία της Νάξου με αποκορύφωμα την πατάτα λόγω της γλυκιάς και ιδιαίτερης γεύσης της. Παράλληλα με το ταξιδιωτικό αφιέρωμα, βίντεο του προορισμού που γυρίστηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα, αναμεταδίδονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Βραζιλίας παρακινώντας τους τηλεθεατές να αποφύγουν τα τετριμμένα και να ανακαλύψουν το Κυκλαδίτικο «νησί των θεών» ακόμη και μετά τον Αύγουστο.

«Η αυξημένη τουριστική ροή στη Νάξο συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο σημειώνοντας νέο ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων, ενισχυμένων κατά 6,4% σε σύγκριση με το 2019. Ο προορισμός αποτέλεσε πόλος έλξης για τουρίστες από πολλές Ευρωπαϊκές αγορές και την Αμερική, τάση που επιδιώκουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω προβάλλοντας από τώρα εναλλακτικά ενδιαφέροντα εκτός από το κλασσικό μοντέλο ήλιος - θάλασσα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ