Η Νάξος στους 11 προορισμούς με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο για τους Γερμανούς

Η λίστα προέκυψε έπειτα από έρευνα των δημοσιογράφων σε Γερμανούς ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και προορισμούς χωρίς μαζικό τουρισμό.

Μία νέα διεθνή διάκριση απέσπασαν η Ελλάδα και η Νάξος μέσα στο καλοκαίρι με επίκεντρο τις ακτές. Σύμφωνα με το δημοφιλές γερμανικό μέσο Reisenexclusiv.com, η Νάξος κατατάσσεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στους πιο περιζήτητους προορισμούς του κόσμου για τις ονειρεμένες παραλίες τους

Η λίστα προέκυψε έπειτα από έρευνα των δημοσιογράφων σε Γερμανούς ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και προορισμούς χωρίς μαζικό τουρισμό. Ειδικότερα, το περιοδικό εστιάζει στην παραλία Πλάκα της Νάξου με την αστραφτερή χρυσαφένια άμμο και τα σαγηνευτικά γαλαζοπράσινα νερά της που είναι ιδανική τόσο για ηλιοθεραπεία, όσο και για θαλάσσια σπορ. Συμπληρωματικά ο κατάλογος περιλαμβάνει την Κεράλα της Ινδίας, τη Ναμίμπια, τη Σκωτία, τη Καμπότζη, το Όρεγκον, τα νησιά Κέιμαν, τη Γρενάδα της Καραϊβικής, τη γερμανική νήσο Ζυλτ, τη Χαβάη, το Ρίο Ντε Τζανέιρο και το νησί Γουίτσαντεϊ στην Αυστραλία.

Παράλληλα η Νάξος προβάλλεται το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία ως το ελληνικό νησί που διαθέτει τα πάντα. Ο Quentin Lafon δημοφιλής Γάλλος ταξιδιωτικός μπλόγκερ και φωτογράφος, ταξίδεψε στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τη φροντίδα του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, προκειμένου να απαθανατίσει φωτογραφικά τη Νάξο και να δημιουργήσει τον «πεντάλογο» του ιδανικού προορισμού. Σύμφωνα με τον Γάλλο blogger, η ηλιόλουστη Νάξος προσφέρεται για μοναδικές εξερευνήσεις μέσα από τα λευκά χωριά, τα ελαιόδεντρα, τις ονειρεμένες παραλίες και τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά μνημεία που προκαλούν δέος.

«Η τρέχουσα τουριστική χρόνια ξεκίνησε πολύ δυναμικά με αύξηση 200% στις ακτοπλοϊκές αφίξεις σε σχέση με το 2019 για τον Μάιο και αναμένεται να συνεχιστεί με ικανοποιητικές επιδόσεις και μετά τον Αύγουστο. Ευχαριστούμε θερμά τους ταξιδιωτικούς συντάκτες, καθώς και τους έγκυρους τουριστικούς φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ, που χάρη στη συνεργασία και την ανταπόκρισή τους η Νάξος προβάλλεται διεθνώς μέσα από ένα πολύπλευρο αφήγημα», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ