Μικρό και μεγάλο Πάπιγκο. Σε αυτούς τους δύο μαχαλάδες θα νιώσεις βασιλιάς της Ηπείρου (vid)

Μαχαλάδες...

Έτσι προσδιορίζουμε πολλές φορές στην Ήπειρο διάφορες τοποθεσίες, γειτονιές ακόμα και ολόκληρα χωριά τα οποία βρίσκονται δίπλα στο δικό μας.

Άλλες φορές ως πέρα μαχαλάς, άλλες ως άνω μαχαλά η κάτω μαχαλά κτλ.

Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε και τα ίσως διασημότερα χωριά του Ζαγορίου το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο που μας ταξιδεύει το Up Stories. Ως δύο διαφορετικούς μαχαλάδες που όμως αν τους έχεις επισκεφθεί η σκοπεύεις να το κάνεις τότε σίγουρα θα μαγευτείς από την μοναδική και ασύλληπτη ομορφιά τους και θα νιώσεις ως ο Βασιλιάς ολόκληρης της Ηπείρου.

Δύο λόγια για το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο 

Οι παραδοσιακοί οικισμοί του Πάπιγκου και του Μικρού Πάπιγκου στο Δυτικό Ζαγόρι είναι δύο από τους πιο όμορφους και πιο τουριστικούς προορισμούς σε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή της Ηπείρου. Όποια εποχή και αν επισκεφτείτε το Πάπιγκο θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από το άγριο φυσικό τοπίο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την χρήση της πέτρας από τους ξακουστούς μαστόρους του Ζαγορίου. Περπατήστε στα στενά πέτρινα καλντερίμια και απολαύστε τις μυρωδιές και τη θέα στο σπάνιο φυσικό τοπίο.

Η Πρόσβαση στο Πάπιγκο

Για να φτάσετε στο Πάπιγκο θα πρέπει να διανύσετε 63 χλμ από τα Ιωάννινα, 345 χλμ περίπου από την Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας οδού και 485 χλμ από την Αθήνα περνώντας από την γέφυρα Ρίου Αντίρριου. Φτάνοντας στο Πάπιγκο παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στον πρώτο χώρο στάθμευσης και ξεκινήστε την περιπλάνηση σας στο χωριό.

Οι κολυμπήθρες

Κατά την επίσκεψη σας στο Πάπιγκο μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε και τις κολυμπήθρες που βρίσκονται στη διαδρομή ανάμεσα στο Πάπιγκο και το Μικρό Πάπιγκο (με μήκος 2 χιλιομέτρων περίπου). Οι κολυμπήθρες είναι ένας εντυπωσιακός πέτρινος γεωλογικός σχηματισμός στον οποίο θα βρείτε μικρές φυσικές πισινούλες (βάθρες) με πεντακάθαρα νερά τις οποίες μάλιστα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετοί τις προτιμούν για μία δροσερή ως κρύα θα λέγαμε βουτιά!

Πηγή: Up Stories