Κοντινή αλλά μαγευτική εξόρμηση στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά

Αιωνόβια πλατάνια, μικροί καταρράκτες, νερόµυλοι, λίμνες, γραφικές πλακόστρωτες διαδρομές και παραδοσιακά καφενεδάκια προσφέρουν στον επισκέπτη μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης

Μόλις 140 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ανάμεσα στον Παρνασσό και τον Ελικώνα σε υψόμετρο 160 μ., η Λιβαδειά ξαφνιάζει τους επισκέπτες με το φυσικό της κάλος και το πανέμορφο τοπίο που συνθέτουν ο ποταμός Έρκυνας και οι πηγές της Κρύας. 

λιβαδια

Αιωνόβια πλατάνια, μικροί καταρράκτες, νερόµυλοι, λίμνες, γραφικές πλακόστρωτες διαδρομές και παραδοσιακά καφενεδάκια προσφέρουν στον επισκέπτη μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης μέσα σε ένα ιδανικό για χειμώνα σκηνικό. 

Ανεβαίνοντας και προχωρόντας, ο επισκέπτης μπαίνει στο Φαράγγι του Ξηριά που ξεκινάει από το γεφύρι του ρέματος του Αγίου Παντελεήμονος και μέσα από ένα βραχώδες και απόκρημνο τοπίο καταλήγει στις Πηγές της Κρύας.

λιβαδια

Η διαδρομή είναι πλακοστρωμμένη και οι επισκέπτες απολαμβάνουν την βόλτα τους. Μάλιστα, ο δρόμος καταλήγει σ’ ένα πλάτωμα από όπου - εάν αντέχετε - ανεβαίνετε περίπου 700 σκαλοπάτια και φτάνετε στο εκκλησάκι της Ιερουσαλήμ.

λιβαδεια

Πηγή: skai.gr