Λίμνη Πλαστήρα: Οι μέρες του Δεκαπενταύγουστου αποτελούν ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση και ψυχαγωγία

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με μία βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι και συνεχίζονται σήμερα με την παραδοσιακή ορχήστρα των Χατζή, Πετρινιώτη, Δανίτσα, Τράκα, Σιδηρόπουλου, Μούτσελου και Τζιάτζιου

Ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση και ψυχαγωγία στη λίμνη Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, έναν τόπο που το φυσικό περιβάλλον δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, αποτελούν οι μέρες του Δεκαπενταύγουστου, όπου το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι πλούσιο και ικανό να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη!

Η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα αποτελεί θεσμό για την περιοχή και τη Δυτική Θεσσαλία γενικότερα. Ο Μεσενικόλας είναι ονομαστός για τα κρασιά του και συγκεκριμένα για το «Μαύρο Μεσενικόλα» που αποτελεί προϊόν ονομασίας προέλευσης. Μια αξέχαστη εμπειρία θα απολαύσουν όσοι γευτούν τα ποιοτικά κρασιά σε συνδυασμό με το τριήμερο μουσικό πρόγραμμα με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με μία βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι και συνεχίζονται σήμερα με την παραδοσιακή ορχήστρα των Χατζή, Πετρινιώτη, Δανίτσα, Τράκα, Σιδηρόπουλου, Μούτσελου και Τζιάτζιου.

Λίμνη Πλαστήρα

Αύριο (14/8/2022) τη σκυτάλη παίρνει ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης.

Γνωστά σε όλους είναι και τα παραδοσιακά Αγραφιώτικα πανηγύρια για το κέφι, το τραγούδι και το χορό.

Συγκεκριμένα:

  •    13/8/2022 δημοτική βραδιά στη Φυλακτή.
  •    14/8/2022 πανηγύρια στο Μορφοβούνι, στο Νεοχώρι και στο Λαμπερό.
  •    15/8/2022 πανηγύρια σε Καρβασαρά και Πεζούλα
  •    22 και 23/8/2022 πανηγύρι στην Κερασιά

Εκδηλώσεις με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική θα πραγματοποιηθούν:

  •    13/8/2022 λαϊκή βραδιά στον Μπελοκομίτη και στο Μορφοβούνι
  •    16/8/2022 λαϊκή βραδιά στην Κερασιά
  •    19/8/2022 λαϊκή βραδιά στο Μοσχάτο

Τέλος θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες συναυλίες που αποτελούν μέρος του φεστιβάλ των Λιμνών και συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

  •    18/8/2022 στην Κερασιά με τους Γιοκαρίνη, Παπαδόπουλο, Ζιώγαλα, Μηλιώκα
  •    28/8/2022 στην πλαζ Πεζούλας με την Ελεονώρα Ζουγανέλη

Λίμνη Πλαστήρα

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος: «Η λίμνη Πλαστήρα συνδυάζει τη φύση, τα θρησκευτικά μνημεία και τον λαϊκό πολιτισμό και αποτελεί ιδανικό τόπο για διασκέδαση, ψυχαγωγία και επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα τον Αύγουστο είναι τόπος ανταμώματος εκατοντάδων ξενιτεμένων που επιστρέφουν στα χωριά τους και δημιουργούν με τη ζωντάνια τους πανηγυρική ατμόσφαιρα. Εύχομαι καλό Δεκαπενταύγουστο και καλή Παναγιά σε όλους!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ