Κλείσιμο

Το χωριό με το αρχαίο όνομα που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα

Η Καρδαμύλη έχει ακόμα το αρχαίο της όνομα και είναι ένας τόπος φυσικού κάλλους 

Στην κινηματογραφική Καρδαμύλη της Μεσσηνίας - εκεί γυρίστηκε η ταινία Before Midnight με τους Ήθαν Χοκ και Τζουλί Ντελπί - ο επισκέπτης μαγεύεται από την ομορφιά τόσο της μικρής και γραφικής κωμόπολης όσο και από το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Το παραθαλάσσιο χωριό, που απέχει από την Καλαμάτα 38χλμ και συνδυάζει από τη μία πλευρά τα ήρεμα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου κι από την άλλη τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Ταΰγετου.

καρδαμυλη

Η Καρδαμύλη εχει μεγάλη ιστορία που φτάνει μέχρι τα προϊστορικά χρόνια.

Ωστόσο λίγη γνωρίζουν ότι – σύμφωνα με την  Ομήρου Ιλιάδα – η καρδαμύλη ήταν η  πρώτη από τις «επτά ευνομούμενες και καλώς κατοικούμενες πόλεις» που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του. 

Αργότερα ονομάστηκε «Σκαρδαμούλα», ενώ τα τελευταία χρόνια επικράτησε πάλι το αρχαίο της όνομα.

καρδαμυλη

Η Καρδαμύλη έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας.

καρδαμυλη

Επίσης έχει χαρακτηριστεί και ως ιστορικό τοπίο, λόγω της σημασίας που έχει για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και γενικότερα για την ελληνική ιστορία. 

Πηγή: skai.gr