Ανδρέας Μαυρομάτης: Ο βραβευμένος με αστέρι Μισελέν σεφ μιλά αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ

Ο σεφ ετοίμασε για τους "Δεκατιανούς" το αγαπημένο πιάτο του Μακρόν και μας αποκάλυψε πώς ο Ζορζ Μουστακί δημιούργησε το σχέδιο που κοσμεί τα σερβίτσια από φίνα πορσελάνη

Της Κορίνας Γεωργίου

Η βόλτα μου στη γαλλική πρωτεύουσα ξεκινά από την οδό Censier στο 5ο διαμέρισμα και μια γραφική γειτονιά της πόλης, εδώ όπου με περιμένει μια έκπληξη κι ένας εκλεκτός καλεσμένος.

Συναντώ τον βραβευμένο με αστέρι Μισελέν Έλληνα σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη έξω από το πρώτο του γαστρονομικό τέκνο. Από τις "Λιχουδιές της Αφροδίτης" που άνοιξε ο ίδιος το 1981 περπατάμε μαζί στο ρεστοράν της οδού Daubenton.

σεφ

Στο "Mavrommatis - Le Restaurant" οι γεύσεις της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας γοητεύουν από τον Εμάνουελ Μακρόν και το Νικολά Σαρκοζί μέχρι την Κατρίν Ντενέβ και τον Ζαν Πωλ Γκοτιέ. Η Κάρλα Μπρούνι και η Μπριζίτ Μακρόν παραγγέλνουν φαγητό στο σπίτι ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Γκάρι Κασπάροφ κλείνουν τακτικά τραπέζι.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: 

Ο Ανδρέας Μαυρομάτης γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Κύπρου, εκεί όπου συνήθιζε με τους γονείς του να καλλιεργεί το χωράφι της οικογένειας, διαδικασία που, όπως ο ίδιος λέει, καθόρισε το προσωπικό του γευστικό ταξίδι. Στο Παρίσι βρέθηκε ως φοιτητής, όμως το ένστικτο γρήγορα τον οδήγησε στην κουζίνα και σε αυτό που έγινε ο έρωτας της ζωής του: την γαστριμαργική δημιουργία. Με πρώτη ύλη τα ελληνικά προϊόντα όπως η φέτα, το χαλούμι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και η γραβιέρα, κατάφερε να μπει στην ελιτ των σεφ με αστέρι Μισελέν και, όπως γράφει η γαλλική Libération, να εξουδετερώσει τους γαστρονομικούς σωβινισμούς των Γάλλων.

σεφ

Μαζί με τα αδέρφια του, Ευαγόρα και Διονύση Maison Mavrommátis, μίας αλυσίδα εστιατορίων και delicatessen καταστημάτων σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Ο σεφ ετοίμασε για τους "Δεκατιανούς" το αγαπημένο πιάτο του Μακρόν και μας αποκάλυψε πώς ο Ζορζ Μουστακί δημιούργησε το σχέδιο που κοσμεί τα σερβίτσια από φίνα πορσελάνη.

σεφ

Πηγή: skai.gr