Κλείσιμο

Το Παλάτι του Μονακό άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό

Οι επισκέπτες μπορούν τα ξεναγηθούν στα ιστορικά δωμάτια, να θαυμάσουν τις εκπληκτικές τοιχογραφίες καθώς και άλλα έργα τέχνης που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Το παλάτι των Μονεγάσκων άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται το κοινό ξανά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του, η οποία έφερε στο φως κρυμμένες τοιχογραφίες από την Ιταλική Αναγέννηση.

Οι επισκέπτες μπορούν τα ξεναγηθούν στα ιστορικά δωμάτια, να θαυμάσουν τις εκπληκτικές τοιχογραφίες καθώς και άλλα έργα τέχνης που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Χτίστηκε το 1191 ως φρούριο των Γενοβέζων πάνω σ' ένα βράχο ύψους μεγαλύτερου των 60 μέτρων στο κέντρο της πόλης και έχει υποστεί στη μακρόχρονη ιστορία του βομβαρδισμούς και πολιορκίες από διάφορες ξένες δυνάμεις.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1200, αποτελεί την κατοικία της ισχυρής οικογένειας των Γκριμάλντι, η οποία το κατέλαβε για πρώτη φορά το 1297. Το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου ο Φραγκίσκος Γκριμάλντι (Francois Grimaldi) ζήτησε άσυλο ως μοναχός Φραγκισκανός. Ένας ανυποψίαστος φρουρός τού έδωσε το ασφαλές πέρασμα και μαζί με τους άνδρες του, το κατέλαβαν. Από τότε, έγινε η έδρα των Γκριμάλντι με το χαρακτηριστικό οικόσημο να αναπαριστά δύο μοναχούς που κρατούν από ένα σπαθί και μαζί το έμβλημα του Μονακό.

Σύμφωνα με το «Hello Monaco», οι πρόσφατες ανακαινίσεις έφεραν στο φως αθέατα έργα τέχνης, γλυπτά και τοιχογραφίες «εξαιρετικής κληρονομιάς». Όπως αναφέρει το «Royal Central», οι τοιχογραφίες των 600 τετραγωνικών μέτρων φέρονται να αποκαλύφθηκαν χάρις στους συντηρητές οι οποίοι έξυσαν με ένα νυστέρι την οροφή της γκαλερί Hercules «φέρνοντας στην επιφάνεια αριστουργήματα με τολμηρά και έντονα χρώματα πιθανότατα της ιταλικής Αναγέννησης». 

Το ιστορικό παλάτι διαθέτει επίσης έναν ζωολογικό κήπο που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο πρίγκιπα Ρενιέ Γ' το 1954 με 300 ζώα από τουλάχιστον 60 διαφορετικά είδη, σύμφωνα με το Τatler. 

Θα παραμείνει ανοικτό για τους επισκέπτες μέχρι τον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η σημαία του πριγκιπάτου ανυψωθεί ξανά στον κύριο πύργο αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας γύρισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Γαλλία