«Τέλος εποχής»: Η Microsoft τερματίζει ιστορική σειρά προϊόντων της, σηματοδοτώντας αλλαγή στρατηγικής

Η ανακοίνωση της Microsoft κοινοποιήθηκε στο portal υψηλής τεχνολογίας The Verge, διαψεύδοντας μια προηγούμενη αναφορά τoυ Nikkei

«Τέλος εποχής»… και πιθανή αλλαγή στρατηγικής για τη Microsoft, που ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σταματήσει να κατασκευάζει περιφερειακά που φέρουν την επωνυμία «Microsoft», μια ιστορική σειρά προϊόντων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός της νέας τεχνολογίας στο εξής όλα τα περιφερειακά για υπολογιστές με την επωνυμία «Surface», την οποία χρησιμοποιεί επίσης για όλους τους υπολογιστές της (και την οικογένεια Surface Duo). 

Η ανακοίνωση της Microsoft κοινοποιήθηκε στο portal υψηλής τεχνολογίας The Verge, διαψεύδοντας μια προηγούμενη αναφορά τoυ Nikkei, σύμφωνα με την οποία η Microsoft μειώνει την παραγωγή περιφερειακών με την επωνυμία Surface. 

Μιλώντας στο The Verge, ο Νταν Λέιλοκ, ανώτερος διευθυντής επικοινωνίας στη Microsoft, είπε: «Στο εξής, εστιάζουμε στο χαρτοφυλάκιο περιφερειακών υπολογιστών Windows με την επωνυμία Surface. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια σειρά από περιφερειακά υπολογιστών με την επωνυμία Surface —  ποντίκια, πληκτρολόγια, stylus, docks, adaptive περιφερειακά και πολλά άλλα. Τα υπάρχοντα περιφερειακά με την επωνυμία Microsoft, όπως ποντίκια, πληκτρολόγια και webcams, θα συνεχίσουν να πωλούνται στις υπάρχουσες αγορές στις υπάρχουσες τιμές πώλησης, όσο διαρκούν τα αποθέματα».

Αλλαγή στρατηγικής;

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιφερειακά με την επωνυμία Surface τείνουν να είναι σημαντικά πιο ακριβά από αυτά με την επώνυμα της Microsoft, δεδομένου ότι η Surface είναι η κορυφαία μάρκα της εταιρείας και οι περισσότεροι υπολογιστές Surface της ανήκουν επίσης στην premium κατηγορία. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει εάν σκοπεύει να κάνει rebranding μέρους ή του συνόλου του υπάρχοντος προϊοντικού χαρτοφυλακίου της, με τις σημερινές τιμές, ή εάν τα υπάρχοντα περιφερειακά υψηλής τεχνολογίας «Surface» θα είναι η μόνη επιλογή στο μέλλον. Εάν συμβεί αυτό, οι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν αύξηση τιμών για ορισμένα από τα περιφερειακά της Microsoft.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Microsoft